Герой дев’ятого туру у VBET UA Друга Анатолій Таран поділився враженнями від перемоги над Хустом (1:0) та розкрив секрет успіху Ниви Бузової

– Для мене перемога у цій почесній номінації стала неочікуваною, – сказав гравець пресслужбі ПФЛ. – Lуже приємно, що мене відзначили. Щасливий, що допоміг команді перемогти.

– Вашій команді довелося подолати на матч найбільшу відстані у нинішньому сезоні. Наскільки це вплинуло на команду?

– Ми їхали в день гри потягом і деякі незручності в дорозі були. Але в цілому це ніяк не вплинуло на підготовку до гри.

– На початку зустрічі суперник пішов вперед, намагався забити. Наскільки це вас здивувало?

– Розуміли, що нас очікувало в Хусті. Команда вдома до нашого приїзду не програвала і прогнозовано нас чекала дуже складна гра. Проте, за рахунок єдиного колективу і бажанню змогли перемогти.

– На 13-й хвилині Нива відкрила рахунок. Після подачі з кутового Тименко підсік м’яча, а ви коліном підправили у сітку. Вийшла красива комібанція?

– Жодного секрету немає . Ми награємо стандарти і в нас завжди є чим здивувати суперника. Приємно, коли щоденна робота на тренуваннях приносить результат.

– Після забитого м’яча ваша команда заграла активніше. Наскільки складно було втримати перемогу?

– Суперник дуже гарно був підготовлений фізично і тиснув до останньої хвилини, тому важливо було не втрачати концентрацію до фінального свистка. Хочу віддати належне Хусту і подякувати їм за хорошу гру.

– Ви стали найбільш результативним захисником у нинішньому сезоні. Слідкуєте за своєю статистикою?

– Кожному футболісту приємно забивати, я намагаюсь бути корисним для своєї команди як в захисті, так і в атаці. Роблю усе можливе, щоб прогресувати від матчу до матчу. На мою думку, головне грати стабільно.

– Упродовж сезону демонструєте стабільно високий рівень гри у захисті. Можна сказати, що зараз перебуваєте у своїй оптимальній формі?

-Я би хотів відзначити всіх захисників нашої команди. Те, що ми добре граємо в захисті, заслуга кожного футболіста. Ми зіграні і розуміємо один одного. Це дає результат. До того ж, треба подякувати тренерському штабу.

– Такі регулярні і результативні підключення на стандарти – це вимога тренерського штабу?

– Тренер розуміє наші сильні сторони, ми це відпрацьовуємо на тренуваннях і це приносить свої плоди. Тому так, це вимога головного тренера.

– Нива забила 20 м’ячів, а пропустила всього два. Це ви такі сильні чи можливо суперники нижче за класом?

– Якщо подивитися на склади команд наших суперників, то там є футболісти з досвідом гри в Першій лізі або Прем’єр-Лізі. Кожна гра складна, суперники гарно готові фізично. Результат можна досягти тільки злагодженим механізмом. В нашому випадку все починається з нашого президента, який створив цю сім’ю та усі умови для розвитку. Президент постійно піклується про нас і ми за це йому вдячні. Також відзначу наш талановитий тренерський штаб та персонал, усі ці люди причетні до гарної форми Ниви Бузової.

– Який із матчів для вас у нинішньому сезоні був найскладнішим? Хто завдав великих проблем?

– Я би відзначив останню гру з ФК Хуст. Дуже бійцівська команда, яка гарно готова фізично. З ними дійсно було дуже складно.

– Чайка вже не та, що була у першому турі? Кого виділите у складі наступного суперника?

– Останні ігри Чайки подобаються. Команда зігралася та набрала хід. Відзначив би швидкісних футболістів атаки. Для нас важливо зіграти у свій футбол. Якщо все вдасться, то зможемо перемогти.

Пресслужба ПФЛ