Ліга Європи. Група В. Шостий тур
03 листопада, 22-00. Польща. Краків. “Краковія”
Арбітр: Дуйє Струкан (Хорватія)
Трансляція: MEGOGO

Динамо

Свій останній шанс зачепитися за єврокубкову весну “Динамо” втратило тиждень тому на Кіпрі, не зумівши перемогти АЕК. Кияни забили тричі, що для команди уже прогрес, але помилки в захисті не дозволили реалізувати плани, про які говорив Мірча Луческу. Перед тим матчем румун відзначав, наскільки складною є ситуацію. І обіцяв, що впорається. Коли ж усе зазнало краху, визнати помилки так і не вистачило духу.

Проти “Фенербахче” сьогодні буде битва суто за престиж. І за очки до Таблиці коефіцієнтів. Хоча суперник ще не вирішив завдання виходу в плей-офф з першого місця. Але Жезуш чітко наголосив, що головне для нього – сам факт виходу із групи. А далі максимальна концентрація – на чемпіонат.

“Динамо” теж треба надолужувати згаяне в УПЛ, але з поваги до своїх вболівальників кияни не мають права зіграти абияк навіть у цьому неважливому з турнірної точки зору матчі. Тому очікуємо на основний склад. Може навіть зіграти Георгій Бущан, який повернувся до занять з загальною групою. Точно не буде Бойка, Шапаренка і Дубінчака.

Орієнтовний склад: Бущан – Тимчик, Попов, Забарний, Вівчаренко – Сидорчук, Шепелєв, Буяльський – Циганков, Кабаєв – Ванат

Фенербахче

“Ми досягли нашої головної мети. Це був вихід із групи. Головна річ, як на мене, – чемпіонат Туреччини. Ми хочемо пройти якомога далі у Лізі Європи”, – Жорже Жезуш навіть не приховує того, що Ліга Європи для нього не є пріоритетним турніром. Власне, коли тільки тренер підписував контракт з “Фенербахче”, то наголос був на чемпіонаті Туреччини. Зараз там “канарки” йдуть на першому місці.

“Ми знаємо, що не зможемо виграти Лігу Європи. Є команди, які сильніші за нас, але ми пройдемо так далеко, як зможемо. Після гри з київським “Динамо” у нас буде матч чемпіонату. Він дуже важливий. У Польщі ми можемо зіграти із футболістами, які грають менше. Також це може бути результат, який потішить тренера київського “Динамо”, – додав Жезуш. Чи “стелить соломку”? Виглядає так, що “Фенербахче” дійсно немає змісту в цьому поєдинку рвати жили. Важливіше було виграти матч у Стамбулі, коли турки були спраглі до реваншу за поразку у кваліфікації Ліги чемпіонів.

Склад “Фенербахче” передбачити складно, але будь-яка формація буде проблемною для київського “Динамо”. Через травми будуть недоступними Луан Перес, Густаво Енріке, Назім Санхаре, Мерт Хакан та Дієго Россі.

Орієнтовний склад: Байиндир – Кадіоглу, Азіз, Салаї, Аліоскі – Зайц, Арао – Кахвечі, Мор – Педро, Батшуайї

“Динамо” – “Фенербахче”. Турнірне становище команд

“Динамо” – безальтернативно останнє у групі. “Фенербахче” вже точно буде у плей-офф Ліги Європи, але досі невідомо, з якого місця. Для того, щоб бути першими, туркам потрібно з “Динамо” зіграти не гірше, ніж “Ренн” зіграє з АЕКом.

# Команда І В Н П М РМ О
1 “Ренн” 5 3 2 0 10-7 +3 11
2 “Фенербахче” 5 3 2 0 11-7 +4 11
3 АЕК 5 1 1 3 6-9 -3 4
4 Динамо 5 0 1 4 5-9 -4 1