Ліга Чемпіонів, Група F. 6-й тур
2 листопада, 19-45. Варшава, стадіон “Війська Польського”
Арбітр: Майкл Олівер (Англія)
Трансляція: “MEGOGO” та “Воля TV”

“Шахтар”:

“Гірники” лише раз програли цього сезону ЛЧ, а в чемпіонаті майже не знають провалів, вигравши шість поєдинків у восьми турах. Щоправда, останній матч приніс погані новини. “Шахтар” видав яскраву перестрілку з “Олександрією”, зігравши внічию 2:2. Такі гра та результат, з одного боку, порадували вболівальників (особливо нейтральних), а з іншого – відпустили у відрив “Дніпро-1”. Тепер команда Йовічевіча у чемпіонаті змушена наздоганяти.

Проте справи чемпіонату відходять на другий план, коли є шанси вийти до плей-офф Ліги Чемпіонів. Не треба мати дар передбачування, щоб просувати очевидну тезу: “Наставник “Шахтаря” випустить найбойовіший з можливих складів”. Ну, або майже найбойовіший. Зубков травмувався у грі проти “Олександрії”, і навіть попри те, що він вирушив до Варшави, в основі на нього чекати не варто. Цей факт, а також давня травма Шведа не залишать Йовічевічу вибору – доведеться випускати праворуч Петряка. Також залишаються питання щодо Юхима Коноплі.

Орієнтовний склад: Трубін – Тейлор, Бондар, Матвієнко, Михайліченко – Степаненко, Бондаренко – Петряк, Судаков, Мудрик – Траоре

“РБ Лейпциг”:

Ганебні 1:4 проти “Шахтаря” коштували Доменіко Тедеско роботи. “РБ Лейпциг” одразу змінив тренера, запросивши відомого спеціаліста Марко Розе. Тому далеко не відразу вдалося налаштувати гру “биків” (згадуються 0:2 проти “Реала” та 0:3 проти “Боруссії” М), проте зараз команда на ходу. У “Лейпцига” дев’ять матчів поспіль без поразок, у яких було здобуто сім перемог. У тому числі саме команда Розе перша обіграла “Реал” цього сезону, завдяки чому і йде на другому місці у групі.

“Лейпциг” провів мінімальну ротацію в останній грі Бундесліги, проте кадрові проблеми все одно залишаються. На довгий термін вилетів кіпер Гулачі, який подарував у першому турі гол Шведу. Також не зіграють важливі для основи Сімакан та Лаймер, давно поза грою Поульсен та Клостерман. Щоправда, сильних футболістів у “РБ” все одно в достатку, особливо попереду. Знову повернувся на поле Дані Ольмо, а на позицію центрфорварда претендують одразу два топ-гравці – Вернер та Сілва. Ймовірно, вибір буде зроблено на користь другого.

Орієнтовний склад: Нюланн – Хенрікс, Орбан, Гвардіол, Раум – Шлагер, Хайдара – Собослаї, Нкунку, Форсберг – Сілва

Турнірне становище команд

# Команда І В Н П М РМ О
1 Реал 5 3 1 1 10-5 +5 10
2 РБ Лейпциг 5 3 0 2 9-9 0 9
3 Шахтар 5 1 3 1 8-6 +2 6
4 Селтік 5 0 2 3 3-10 -7 2