Організатори чемпіонату світу-2022 в Катарі оплачують поїздки на турнір обраним уболівальникам в обмін на позитивне його висвітлення в соціальних мережах.

Йдеться про 50 фанів, які 20 листопада будуть присутніми на церемонії відкриття та першому матчі турніру, в якому Катар зіграє з Еквадором.

За угодою ці фанати повинні публікувати позитивні пости про чемпіонат світу та повідомляти Вищий комітет Катару з проєктів та спадщини про будь-які образливі або принизливі коментарі.

50 уболівальників були обрані нідерландськими лідерами вболівальників. Програма лідерів уболівальників вищезазначеного комітету включає понад 400 осіб із 60 країн та має на меті залучати вболівальників і робити внесок у планування турніру через дослідження, створення контенту та посилення повідомлень.

Таку діяльність підтвердив речник комітету: «Оскільки турнір наближається, ми запросили наших найактивніших лідерів уболівальників особисто призначити невелику кількість уболівальників, щоб приєднатися до нас як наших гостей, як спосіб подяки їм за співпрацю».

В Кодексі поведінки для лідерів уболівальників зазначено, що вболівальники не повинні бути рупором господаря чемпіонату світу, але недоцільно було б й зневажати Катар.

У підготовці до чемпіонату світу домінували занепокоєння щодо трудового законодавства Катару, поводження з трудовими мігрантами та політики щодо гомосексуалізму та прав жінок.