1 листопада, 22.00. Німеччина. Леверкузен. “БайАрена”.
Ліга чемпіонів 2022-23. Група В. 6-й тур
Трансляція: MEGOGO , Volia TV
Дискваліфіковано: Інкапіє – Одої, Онейдіка, Сілла
Травмовані: Демірбай, Арангіс, Вірц, Азмун – Мата (?), Рітц (?), Сков Ольсен (?)

“Байєр”

Прихід до “Байєра” нового головного тренера поки не дає моментальних результатів. Після стартової перемоги над “Шальке” з рахунком 4:0 у дебютному поєдинку Хабі Алонсо у фармацевтів тягнеться безвиграшна серія з п’яти матчів. Включила вона і два матчі Ліги чемпіонів.

Спочатку на “БайАрені” німці покірно поступилися Порту з рахунком 0:3. Пропустивши вже в дебюті, леверкузенці не тільки не змогли відігратися, а й привезли два пенальті до своїх воріт, які реалізував Таремі. Одинадцятиметровий міг серйозно зіпсувати настрій “Байєру” і минулого тижня. Вже після фактичного закінчення гри арбітр помітив порушення правил та “Атлетіко” отримав право на пенальті, а з ним і можливість виграти гру. Проте Караско не реалізував свою спробу. Проте нічия 2:2 залишила “Байєр” на останньому місці в групі із чотирма очками. Тепер навіть перемога над Брюгге нічого не гарантує фармацевтам. Потрібно обов’язково, щоб “Атлетіко” втратив очки у Порту. Адже “Байєр” цілком міг бути господарем власної долі, але двічі упускав перевагу по ходу матчу з мадридцями.

Взагалі гра в обороні – це слабке місце “Байєра”. У чемпіонаті за останні три гри було пропущено дев’ять м’ячів, включаючи гостьові поразки від “Айнтрахту” 1:5 та “Лейпцигу” 0:2, а також домашню нічию з “Вольфсбургом” 2:2. Тож чи варто дивуватися турнірному положенню леверкузенців у бундеслізі? Там вони всього на два очки вищі за зону вильоту.

Що стосується ігор вдома, то, крім поразки від “Порту”, останнім часом результати на “БайАрені” були задовільні. Перемоги над “Атлетіко” та “Шальке”, а також нічиї з “Вердером” та “Вольфсбургом”. Тож шанс на реванш за мінімальну поразку від “Брюгге” у першому турі безперечно є.

“Брюгге”

“Порту” минулого тижня перервав одразу кілька серій “Брюгге”. По-перше, бельгійці вперше програли цього сезону Ліги чемпіонів, по-друге вперше за п’ять матчів пропустили. При цьому “драконам” вдалося жорстко помститися супернику за велику поразку на “Драгау” з рахунком 0:4. Рахунок на “Ян Брейдел” був таким самим, але вже на користь португальської команди. Проте навіть така розгромна поразка глобально ні на що не вплинула на Брюгге. Команда Хуфкенса вже у плей-офф турніру, тепер правда треба відстояти свою першу позицію у квартеті. Для цього достатньо показати кращий результат в останньому турі, ніж “Порту”. Зараз перевага на боці бельгійців, тому що у них на одне набране очко більше.

“Брюгге” добре відреагував на першу поразку у Лізі чемпіонів. Минулими вихідними у 16-му турі чемпіонату підопічні Хуфкенса виграли домашній матч у “Остенді”. Дозволивши зрівняти супернику рахунок після 2:0, проте “Брюгге” переміг – 4:2. Після цієї перемоги команда продовжила перебувати на третьому місці у чемпіонаті, на вісім очок відстаючи від лідера – “Генка”.

У гостьових матчах у Брюгге не все так гладко, як на Ян Брейдел. В останніх чотирьох матчах, з моменту розгромної перемоги над “Порту”, три очки вдалося набрати лише одного разу – у матчі з “Андерлехтом” 1:0. В іншому були дві нічиї з “Атлетіко” та “Юніоном” та розгромна поразка від “Стандарда” 0:3.

Щодо українських легіонерів “Брюгге”, то в останніх результатах команди їхня роль мінімальна. Соболь рідко виходить на поле, а Яремчук не потрапив навіть у заявку на нещодавній матч із “Остенде”. Можливо, шанс вони отримають у заключному матчі групового етапу?

Цікаві факти

  • Безвиграшна серія команди Байєр у рамках Ліги Чемпіонів складає 3 матчі.
  • Серія матчів у рамках Ліги Чемпіонів, в яких команда Байєр пропускає голи, складає 3 поєдинки
  • Безвиграшна серія команди Брюгге в рамках Ліги Чемпіонів складає 2 матчі.
  • Незабивна серія команди Брюгге в рамках Ліги Чемпіонів складає 2 матчі