Ведучий КDK Сергій Болотніков прокоментував слова президента «Вереса» Івана Надєїна, який виступив з пропозицією збільшити дозволену кількість глядачів на стадіонах.

«Ця історія цікавіша в іншому. Надєїн не просто каже, що в них така ідея. Він посилається на Закон про «Фізичну культуру і спорт», який «сєпари» змінили, щоб розвалити телепул. Клуби тепер організатори змагань. І вони тепер вирішують не лише питання телепулу, а взагалі всі.

Надєїн міг навіть не пропонувати цю ідею суспільству, а самому погодити з військовою адміністрацією. І вирішити, що тепер їхні матчі будуть проходити з вболівальниками. Регламент тепер треба підганяти під забаганки клубів, це перевертає усю систему.

Тепер кожен клуб може проводити матч так, як йому заманеться. «Динамо» може вирішити, що вони грають без форми, один з футболістів виходить голяком. Аутсайдер «Чорноморець» у наступному турі приймає лідера «Дніпро-1», вони можуть вирішити, що їхній матч пройде на асфальті, наприклад.

Я гіперболізую, звісно. Зараз кожен клуб може сам переносити матч, встановлювати час, казати, хто знімає. Коли була ця вся тема з телепулом, я жартував, що «Динамо» буде вибирати арбітрів на матч. Зараз я дивлюся на цей жарт й мені стає страшно, тому що це, в принципі, цілком реально. Якщо копнути в цей закон та підключити ще Печерський суд, то взагалі проблем не буде.

Подякуймо пану Коломойському та панам Суркісам за те, що вони відкрили цю «скриньку Пандори». Український футбол ризикує перетворитися на повний хаос. Цілком можливо, що з нас дуже скоро сміятиметься весь світ», – сказав Болотніков.