Журналіст Михайло Співаковський проаналізував глобальні причини невдач Динамо в сезоні 2022/23.

“Зрозуміло, що зараз усі звинувачують Луческу. Що він – єдина і головна проблема цього Динамо, що дід не хоче піти. Хоча ми всі розуміємо, що це остання робота в діда, що він не хотів би так іти. Не всі можуть бути як Юпп Хайнкес, коли йдуть на вершині.

Так, Луческу не може, ми бачимо, що він не може. Але він, принаймні, намагається професіонально робити свою роботу. Це те, чого не вистачає Динамо на всіх поверхах. Можна розпочати з менеджменту, який не знайшов нормальної бази у Польщі. Навіть польські журналісти пропонували для Динамо бази, там є кілька порожніх. Чому Динамо вештається Польщею і Україною, наче бомжі? Це ненормально.

Ми розуміємо, що в академії не дуже ОК все. У скаутській службі, де бронзовий барельєф на бронзових барельєфах, працює лише одна людина – Олександр Голоколосов. Може, ще трохи працює Безсонов.

Скаути – це люди, які необов’язково грали у футбол, були тренерами, спортивними директорами. Це люди, які займаються скаутингом, і роблять собі ім’я завдяки праці, а не як у Динамо – роблять собі працю завдяки своєму імені. Це ненормальна ситуація.

Може бути успішним кафе, де прибиральниця не прибирає крихти зі столу, шеф-кухар плює в їжу, касир обраховує клієнтів? Може бути популярним і успішним такий заклад?” – зазначив Співаковський в ефірі ТаТоТаке.

Нагадаємо, Динамо посідає лише 8 місце УПЛ, а днями оформило виліт з єврокубків, набравши одне очко у п’яти турах. Поєдинок Ліги Європи проти Фенербахче стане останнім для киян у євросезоні 2022/23.