Список учасників чемпіонату світу з футболу 2022 в Катарі ще до старту турніру може зазнати змін. ФІФА пригрозила збірній Тунісу дискваліфікацією.

Причиною для погроз зі сторони ФІФА стали висловлювання міністра молоді та спорту Тунісу Кемаля Дегіша щодо можливості розпуску федеральних відомств з різних дисциплін.

У ФІФА в цьому вбачають погрози саме Туніській футбольній асоціації. Ці заяви були розцінені як спроба втручання міністерства у справи футбольної асоціації.

ФІФА направила лист в Туніс, де нагадала про заборону політичного втручання у діяльність футбольних асоціацій.

“У зв’язку з цим ми хотіли б нагадати вам, що асоціації-члени ФІФА юридично зобов’язані вести свої справи незалежно та без неналежного впливу третіх сторін. Будь-яке недотримання цих зобов’язань може призвести до накладення санкцій відповідно до законів ФІФА, включаючи призупинення діяльності відповідної асоціації”, – йдеться в листі ФІФА.

Якщо ФІФА таки вирішить вдатися до настільки радикального кроку, то туніські клуби будуть недопущені до міжнародних матчів. Та найбільше від цього постраждає збірна Тунісу. Адже її відсторонять від участі в чемпіонаті світу 2022 в Катарі.

Туніс потрапив до групи D разом із Данією, Австралією та Францією.

А ви вже читаєте наш телеграм про спорт? Можна почати тут