Ліга Європи. Група В. П’ятий тур
27 жовтня, 19-45. Кіпр. Ларнака. Стадіон “АЕК Арена”
Арбітр в полі – Джон Бітон (Шотландія)
ТВ: MEGOGO

АЕК

“Динамо” – у кризі, але й АЕК показує не найкращі результати. Після восьми турів чемпіонату Кіпру команда Хосе Луїса Ольтра йде на п’ятому місці, відстаючи від лідера на сім очок. Жовтень, здавалося, буде переломним місяцем у процесі становлення колективу, але після трьох поспіль перемог у чемпіонаті трапилася поразка від АПОЕЛа. Звісно, програти місцевому гранду не соромно, але нестабільність це все одно підкреслює.

У групі Ліги Європи АЕК програв три матчі з чотирьох, у двох з них пропускаючи вирішальні голи наприкінці ігрового часу. Але останній факт не є виправданням, адже “Динамо”, в контексті якого говоримо про провальний виступ, також дві гри “віддало” на останніх хвилинах / секундах. Основний здобуток кіпріотів – це якраз перемога над “Динамо” у другому турі. Ці три очки дають АЕКу поул-позишн у боротьбі з киянами за Лігу конференцій.

Матч з “Динамо” пропустить дискваліфікований Анхель Гарсія. Також, за словами тренера, поза грою опинився ще один лівий захисник Генрі Арнау. Уже давно травмований Бруну Гама.

Орієнтовний склад: Піріч – Росалес, Мілічевіч, Томовіч, Мікель Гонсалес – Понс, Ледес, Санхурхо – Альтман, Дьюрчо – Трічковскі

Динамо

Те, що справи налагоджуються в чемпіонаті України, виявилося ілюзією. “Динамо” насухо перемогло “Львів”, “Минай” та “Рух”, поступилося “Шахтареві”, що ще можна зрозуміти. Але потім не впоралося з кризовою “Ворсклою”, поділивши з нею очки. На Мірчу Луческу обвалився шквал питань з боку журналістів та експертів, але власники “Динамо” рішуче перекрили всі шляхи для критики, сакралізувавши румунського тренера як щось величне в історії київського клубу.

Залишається тільки здогадуватись, як поточна ситуація впливає на самого тренера, на його здатність до самокритики. Але зі слів Луческу точно зрозуміло, що своїм методам він не зраджує: причини невдач пов’язує з багатьма факторами / обставинами, але не зі своїми недоліками.

Одна з цих обставин – складна, як повторяє Луческу, логістика. Ще один фактор – кадрові проблеми, що ускладнилися травмою низки гравців. Зокрема, на Кіпрі не зіграють два перших воротарі Бущан та Бойко (хоча Георгій вже приступив до тренувань), основний лівий захисник Дубінчак, основний футболіст центру поля Шапаренко. На позиції останнього у чемпіонаті непогано проявив себе новачок Лонвейк, але на Лігу Європи він не заявлений.

Орієнтовний склад: Нещерет – Кендзьора, Попов, Забарний, Караваєв – Сидорчук, Буяльський, Шепєлєв – Циганков, Кабаєв – Бєсєдін

АЕК – “Динамо”. Статистика особистих зустрічей

Команди раніше зустрічалися між собою тільки одного разу – у першому колі групового раунду поточної Ліги Європи. “Динамо” програло 0:1, тож для повноцінного реваншу потрібна перемога у два м’ячі або більше. Це дасть перевагу в особистих зустрічах, яка буде ключовою при рівності очок на фініші турніру.

АЕК – “Динамо”. Турнірне становище команд

Дивитися на “Ренн” та “Фенербахче” сенсу уже немає – вони недосяжні для обох учасників звітного матчу. У очному протистоянні вирішиться, чи перейде боротьба у площину заочного суперництва. Це можливо у випадку перемоги “Динамо” (з будь-яким рахунком). Будь-який інший результат перетворить останній тур для “Динамо” і АЕКа на формальність.

# Команда І В Н П М РМ О
1 “Фенербахче” 4 3 1 0 8-4 +4 10
2 “Ренн” 4 3 1 0 7-4 +3 10
3 АЕК 4 1 0 3 3-6 -3 3
4 Динамо 4 0 0 4 2-6 -4 0