Легендарний колишній бомбардир збірної Ірану Алі Даеї затриманий військовою владою своєї країни, повідомила правозахисна організація Hengaw.

Це сталося під час організованої акції протесту, приуроченої до 40-го дня смерті Махси Аміні. 22-річна дівчина померла після арешту, і люди звинувачують поліцію у відповідальності за її смерть. Смерть Аміні спричинила хвилю невдоволення і масових протестів по всій державі.

Вже на початку протестів 53-річний Алі Даеї заявляв про свою підтримку у боротьбі з режимом, за що нещодавно був позбавлений закордонного паспорта.

Порзавчора колишній гравець мюнхенської “Баварії” вирушив до рідного міста Махси Аміні – Сагеза, щоб приєднатися до акції протесту. Однак військові затримали його у місцевому готелі “Курд”.

На кількох відео, доступних у соціальних мережах, можна побачити багато людей, які стоять біля готелю. Також чути постріли.

На початку цього року Даеї був представником Ірану на жеребкуванні груп чемпіонату світу з футболу, де братиме участь збірна його країни.

Нагадаємо, З 2004 по 2021 рік Алі Даеї був володарем світового рекорду за кількістю голів, забитих за національну збірну — 109, який у 2021 році був перевершений Кріштіану Роналду.