Ліга чемпіонів, Група F. 5-й тур
25 жовтня, 22-00. Глазго, стадіон “Селтік Парк”
Арбітр: С.Гезюбююк
Трансляція: “MEGOGO” та “Воля TV”

“Селтік”:

Шотландці загалом не виглядають хлопчиками для биття, проте колектив Ангелоса Постекоглу програв три з чотирьох ігор цьогорічного розіграшу ЛЧ. Не обігрував “Селтік” лише “Шахтар” і цей факт зберігає їм віру в євровесну. Не варто недооцінювати гордих шотландців. Вони давали бій і “Лейпцигу”, і “Реалу”, а у чемпіонаті впевнено лідирують у таблиці, випереджаючи “Рейнджерс” на чотири бали. Їм є що запропонувати і є що доводити.

Кадрові проблеми не обійшли стороною колектив Постекоглу. До кінця року вилетів капітан команди Макгін, також давно поза грою перебуває Старфельт. Є питання щодо літнього новачка Жоти. Португалець пропустив останні два матчі своєї команди і далеко не факт, що буде готовий вийти у старті на матч проти “Шахтаря”.

Орієнтовний склад: Харт – Юрановіч, Картем-Вікер, Єнц, Тейлор – О’Райлі, Хатате, Муй – Форест, Фурухасі, Хакшабанович

“Шахтар”:

Якщо “Селтік” лише раз не програв цього сезону ЛЧ, то “гірники” змогли уникнути поразки у трьох із чотирьох випадках. Засмутив команду Йовічевіча лише “Реал”, проте через тиждень “Шахтар” виправився, зігравши з мадридцями внічию. Також “помаранчево-чорні” встигли на виїзді обіграти “РБ Лейпциг” та зіграти внічию з “Селтіком”. Все чудово і в чемпіонаті – шість перемог у семи матчах та боротьба з “Дніпром-1” за перше місце. Одним словом, казковий старт Ігоря Йовічевіча та його нової команди.

Поки “Селтік” насилу на вихідних обігрував у своєму чемпіонаті “Хартс” (4:3), колектив Йовічевіча користувався привілеями і пропускав дев’ятий тур УПЛ. Отже, фізично футболісти гостей мають бути краще готові до матчу. Зі складом проблем виникнути не повинно. Не зіграє Швед, який давно вибув до лазарету, а також серйозно травмований Корнієнко. Є питання щодо Коноплі, який поки що працює індивідуально. Замість нього може з’явитися Тейлор.

Орієнтовний склад: Трубін – Тейлор, Бондар, Матвієнко, Михайліченко – Степаненко, Бондаренко – Зубков, Судаков, Мудрик – Траоре

Турнірне становище команд

# Команда І В Н П М РМ О
1 Реал 4 3 1 0 8-2 +6 10
2 РБ Лейпциг 4 2 0 2 6-7 -1 6
3 Шахтар 4 1 2 1 7-5 +2 5
4 Селтік 4 0 1 3 2-9 -7 1