Головний тренер полтавської “Ворскли” Віктор Скрипник прокоментував нічию в матчі 9-го туру УПЛ проти київського “Динамо”.

— Напевно, ми повинні бути задоволені результатом, але при цьому нам необхідно покращувати свою гру. Особливо, в атаці. У нас був дуже складний початок сезону. Потім вдалося двічі перемогти, після чого знову програли. І після цього – матч з “Динамо”. Дуже хвилювалися. Але налаштовувалися на ту гру і на ту боротьбу, які ми сьогодні показали.

У відкритий футбол з “Динамо” весь матч грати у нас не вийшло. Ми це розуміли, тому “закрилися”. Як результат, у першому таймі у нашого суперника було дуже мало можливостей для взяття воріт. Потім пропустили самі, але раді, що вдалося зрівняти рахунок.

Я люблю грати проти “Динамо”, люблю грати проти команд, які вміють грати в хороший футбол. Зараз багато хто критикує “Динамо”, але ви повинні розуміти, як команда починала сезон, їй довелося форсувати форму. Ця форма пройшла, і зараз команда себе шукає. У цьому плані хотілося б, щоб було таке ж розуміння було і стосовно “Ворскли”: у нас пішло багато легіонерів, команда оновилася. Зараз для нас кожна гра як іспит.

Якщо б мені до матчу сказали, що ми зіграємо 1:1, то я був би задоволений. Тому зараз я задоволений. Тим більше, що у нас були гольові моменти. Тож задоволені результатом – не хочемо гнівити Бога. Тепер із впевненістю та надією на покращення гри будемо готуватися до наступних матчів.

— За підсумками сьогоднішнього матчу можна сказати, що Різник зараз — це 50% “Ворскли”?

— Напевне так. Але ми бачили його і з іншого боку. Коли він допускає індивідуальні помилки, які призводять до голів, то відсоток, про який ви говорите, падає. (Усміхається). Ми раді, що Діма сьогодні так зіграв і врятував нас у ряді епізодів. Вважаю, Різник цілком заслужено викликається у Збірну України.

— Чи були пенальті в ворота “Динамо” в середині другого тайму?

— Дуже хотілось би. Коли в штрафній площі суперника падає гравець твоєї команди, то відразу вся тренерська лава кричить: “Пенальті!”. Але якщо чесно, то момент, про який ви питаєте – спірний. Арбітр ухвалив рішення. Ми його прийняли і в жодному разі не плачемо.