Автор хет-трику у минулому турі, нападник Звягеля Артур Ващишин відповів на питання пресслужби ПФЛ

– Артуре, поділіться своїми враженнями від перемоги над Рубіконом (3:0)? Наскільки складно було готуватися до матчу проти команди, яка переживає не найкращі часи і які вдалося назбирати на гру всього 14 гравців?

– У першу чергу хочу подякувати Збройним Силам України, які захищають нашу країну від ворога! Лише завдяки їм ми можемо займатися нашою улюбленою справою та перемагати!

Враження від гри, звісно ж, позитивні – ми здобули перемогу та рухаємося далі. Ми завжди готуємося максимально до кожної гри незалежно від суперників. У нашої команди є своя мета, тож на поле щоразу виходимо лише за перемогою.

– Фактор домашнього стадіону суттєво вам допоміг?

– Звичайно, завжди легше і приємніше грати на своєму стадіоні. Особливо не вистачає повернення глядачів на трибуни – вони були би справжнім дванадцятим гравцем у наших матчах!

– У чому причина такої невиразної гри в атаці у першому таймі? Можливо, дещо недооцінили суперника?

– Перший тайм грали проти вітру, було трохи важче. Недооцінки не було в жодному разі. У перерві ми поспілкувалися, зібралися, тож на другий тайм вийшли ще більш упевненими та зарядженими!

– Які зміни у грі зробили по перерві? У чому насамперед додали?

– По-перше, більш агресивно почали атакувати, а також значно додали швидкості своїм діям.

– На 46-й хвилині суперник залишився у меншості. Цей епізод можна вважати ключовим у матчі?

– Вилучення, звісно, вплинуло на хід поєдинку. Утім, вважаю, що це була заслужена друга жовта картка, а отже – й саме вилучення.

– На початку другого тайму ви після прострілу Гаврилюка відкрили рахунок. Після цього зрозуміли, що перемогу вже не віддасте?

– Так, з’явилося відчуття, що гра під нашим контролем і ми зуміємо довести її до логічного завершення.

– На 71-й хвилині після подачі Червінського ви подвоїли перевагу команди. Флангові атаки найбільш сильна сторона Звягеля?

– Мабуть, це одна з наших сильних сторін. У нас дуже часто є хороші подачі та простріли з флангів, а ми у штрафній площі намагаємося завершити їх ударом і влучити у ворота.

– Через декілька хвилин ви забили третій м’яч після передачі того ж Червінського. Які емоції пережили у той момент?

– Звісно, емоції були позитивні – не кожного матчу забиваєш три голи! В першу чергу, подякував нашому капітану Денису Червінському за гарні передачі.

– За рахунок чого особисто вам вдалося досягнути такого прогресу у грі? Адже ви забиваєте у третьому матчі поспіль…

– Забиті голи – це заслуга усієї команди. Мені тільки потрібно було опинитися в потрібному місці у потрібний час!

– Які завдання ставите перед собою на осінню частину сезону?

– Тут все просто – в кожному матчі хочемо віддаватися по максимуму, допомогти команді посісти якнайвище місце в Другій лізі перед міжсезонням. Ну й, по можливості, забити якнайбільше голів.

– Які очікування від матчу проти свого конкурента Хуста?

– Думаю, це буде дуже непроста гра, як і кожна на рівні Другої ліги. Обидві команди боротимуться на кожному клаптику футбольного поля. Проте ми граємо цей матч вдома, а рідні стіни повинні допомагати! Тому – супернику можна побажати удачі, а нам – перемоги!

Пресслужба ПФЛ