В межах 8-го туру УПЛ Шахтар здобув впевнену перемогу над Колосом

УПЛ, 8-й тур.

Шахтар Донецьк – Колос Ковалівка  3 : 0.

1 – 0. Мудрик – 8.

2 – 0. Тейлор – 47.

3 – 0. Мудрик – 57.

Шахтар: Трубін, Михайличенко, Кривцов, Матвієнко, Конопля (Тейлор, 46), Назарина, Степаненко (Джурасек, 62), Судаков (Криськів, 76), Зубков, Мудрик (Петряк, 62), Сікан (Траоре, 62).

Колос: Волинець, Ємець, Чоботенко, Новак, Зозуля, Смирний (Задоя, 76), Оріховський (Богданов, 46), Мякушко (Кузик, 88), Болбат (Ісаєнко, 76), Ільїн, Безбородько (Попов, 62).

Поп: Безбородько.

СК Дніпро-1 сьогодні вперше втратив очки, тому Шахтар отримав шанс наздогнати лідера УПЛ. Ігор Йовічевіч виставив повністю український склад з Сіканом на вістрі та Назариною в центрі поля. У суперниках сьогодні була найменш видовищна команда чемпіонату – до цього туру в матчах Колоса було забито лише 8 голів.

Шахтар відразу взяв м’яч під контроль і почав будувати затяжні атаки. Колос протримався не довго. Вже на 8 хвилині Зозуля та Оріховський не розібралися перед власним штрафним і подарували м’яч Мудрику. Михайло вискочив сам на сам з голкіпером і відкрив рахунок у зустрічі.

Колос гостро відповів моментом Мякушка. “Чорно-білі” перехопили м’яч у центрі, Болбат віддав під удар, але Трубін виграв дуель в Сергія. Гості намагалися не замикатися на обороні, однка Шахтар їх змушував. Точніше Мудрик їх змушував. Лідер “гірників” обігрував по 3-4 опоненти та створював нагоди партнерам.

Сікан і Судаков пробили неточно, але в дебюті другого тайму Шахтар подвоїв перевагу. Зіграла заміна Йовічевіча. Тейлор відзначився через хвилину після появи на полі, замкнувши простріл Михайліченка. Згодом бразилець вивів на ударну позицію Петряка – врятував голкіпер.

Колос ще огризався. Чоботенко міг повернути інтригу, якби добив м’яч у порожні ворота після невдалого сейву Трубіна на стандарті. Однак феноменальний Мудрик закрив всі питання. Міша отримав м’яч в центрі від Судакова, залетів повз кількох візаві в штрафний майданчик і встановив розгром.

Шахтар впевнено переграв Колос, набрав 19 очок і зрівнявся з СК Дніпро-1 на вершині таблиці. Колос зазнав другої поразки в сезоні та залишився на 7 місці з 11 балами.