19 жовтня. 21:30. Ньюкасл. Стадіон “Сент Джеймс Парк”
Трансляція: Setanta Sports
Дискваліфіковані: відсутні
Травмовані: Фабіан Шер (під питанням), Еміль Крафт, Александер Ісак, Карл Дарлоу, Метт Рітчі, Аллан Сен-Максимен – Мейсон Холгейт, Еррі Міна (обидва – під питанням), Бен Годфрі, Андрос Таунсенд, Натан Паттерсон

“Евертон”

“Іриски” минулого уїк-енду вирушили в гості до “Тоттенхема”. На відміну від березневої зустрічі, яку “шпори” виграли з розгромним рахунком 5:0, команда Френка Лемпарда цього разу зіграла набагато краще. Проте все одно зазнала поразки (0:2), яка стала для неї другим поспіль у чемпіонаті після 6-матчевої безпрограшної серії. “У самому факті поразки “Тоттенхему” нічого ганебного немає. Лондонці все ще є командою рівня Ліги чемпіонів, а ми лише намагаємося вийти на новий рівень, який дозволив би нам скористатися створеними моментами та зіграти у другому таймі краще, ніж ми це зробили. Важливо. те, що ми завдяки старанній роботі на тренуваннях отримали певний імпульс, який допомагає здобувати очки саме в тих іграх, в яких і повинні це робити, і доводимо, що сильніше за суперника”, – заявив після поразки Френк Лемпард.

“Ньюкасл”

Цікаво, матч на “Сент Джеймс Парк” тренер “Евертона” відносить до категорії таких, у яких потрібно обов’язково здобути хоча б одне очко? “Ньюкасл” вже довів, що в поточному сезоні змусить зважати на себе клуби “великої шістки”, боротиметься за влучення в єврокубки і, можливо, навіть замахнеться на місце в топ-4.

У попередньому турі підопічні Едді Хау не змогли продовжити свою гольову феєрію, розпочату в матчах з “Фулхемом” (4:1) та “Брентфордом” (5:1). Однак і нічия на “Олд Траффорд” (0:0) стала для “сорок” хорошим результатом – особливо, якщо врахувати кількість невикористаних “червоними дияволами” моментів. У Манчестері “Ньюкасл” збільшив свою безпрограшну серію у чемпіонаті Англії до п’яти поєдинків.

Цікаві факти

  • “Суха” серія команди Чемпіонату Англії в очних зустрічах із командою Ньюкасл у рамках Евертон складає 2 поєдинки
  • Забивна серія команди Евертон у очних зустрічах із командою Ньюкасл у рамках Чемпіонату Англії складає 2 матчі
  • Безпрограшна серія команди Ньюкасл у рамках Чемпіонату Англії складає 5 матчів.
  • Серія поразок команди Евертон у рамках Чемпіонату Англії складає 2 матчі.
  • Безвиграшна серія команди Евертон у рамках Чемпіонату Англії складає 2 матчі.
  • Серія матчів у рамках Чемпіонату Англії, в яких команда Евертон пропускає голи, складає 3 поєдинки.