Дніпро-1 сенсаційно не зміг обіграти Інгулець у матчі 8-го туру української Прем’єр-ліги.

Українська Прем’єр-ліга. 8-й тур.

«Дніпро-1» – «Інгулець» – 2:2

 Адамюк, 45+1, Піхаленок, 68 – Смоляков, 55, 66

 Ченбай, 75, Кучер, 82

«Дніпро-1»: Юрчук – Амаш, Сваток, Логінов (Громов, 59, Балулі, 80), Адамюк (Танчик, 70) – Рубчинський (Назаренко, 59), Сарапій – Бланко (Когут, 81), Піхальонок, Гуцуляк – Довбик.

«Інгулець»: Кучер – Саків, Ченбай, Павлов, Сидоренко – Кучеренко – Смоляков (Кравчук, 76), Клименко (Марусич, 85), Кухарук, Нагієв (Одарюк, 76) – Запорожець (Коробенко, 90+2).

Арбітр: Олександр Шандор (Львів).

Стадіон: «Авангард» (Ужгород).

Зі стартовим складом “Інгульця” все зрозуміло. Команда не розпорошує сили на інший турнір. Крім того, матч попереднього сьомого туру петрівчани провели завчасно, отримавши нагоду цілеспрямовано готуватися до “Дніпра-1” понад тиждень. Інша справа – команда Кучера. У неї дійсно напружений графік. Можливо, саме цим зумовлена відсутність у заявці голкіпера Валефа, який досі не пропустив жодного матчу. Серед несподіванок також можна відзначити вихід в обороні Логінова. Бузанелло відпочивав.

Перший тайм не сформував цілісного враження. Не тільки через вимушену перерву, але й через відсутність змістовної гри на атаку у виконанні обох команд. “Дніпро-1” багато володів м’ячем і довго розігрував свої атаки, але мало бив по воротах. Навіс у напрямку Довбика довгий час залишався єдиною реальною нагодою номінальних господарів, але потім вистрілив той, хто часто допомагає команді у скрутних ситуаціях. Ні, не Довбик – Адам’юк. Він ударом головою точно замкнув навіс Амаша від прапорця.

“Інгульцю” було важко змиритися з такою реальністю. Адже у команди були явніші нагоди відзначитися, аніж у суперника. Партнерам вдалося вивести Нагієва “на побачення” з Юрчуком, але голкіпер продемонстрував, що відсутність ігрової практики не шкодить його реакції та вправності. Потім з глибини пробивав Запорожець, але й цю дуель виграв Юрчук. Мабуть, у цьому полягає різниця у класі: коли один колектив забиває з мінімальних нагод, а інший не може реалізувати добротні шанси.

“Інгулець” відчув слабкість суперника і намагався скористатися нею. Принаймні, згодом створив ще одну дуже добру нагоду. Навіть подвійну. Нагієв вийшов “сам на сам” з воротарем, але програв свою дуель Юрчуку. Клименко добивав здалеку, але влучив у каркас (після рикошету від Сватка).

Щось явно йшло не за планом Кучера, але вплинути на гру вчасно тренер не зумів. Сумбур у зоні відповідальності опорних півзахисників завадив перешкодити передачі Клименка з флангу, а невдала гра центральних захисників не сприяла зупиненню Смолякова, який вискочив з-за спини.

У “Дніпра-1” перед тим були атаки. Зокрема, міг оформити дубль Адам’юк. Був й інший епізод, в ході якого пробивав, здається, Довбик. Але по-справжньому “психонув” Піхальонок. Він розіграв атаку з центру поля, потім підхопив м’яча в зоні відповідальності опорних півзахисників – і точно пробив по центру. Схожий гол цей гравець забив “Вадуцу”.

“Дніпро-1” старався вирвати перемогу (моменти були у Довбика та Балулі) – у цьому команді Кучера не відмовиш. Але цього разу того фокуса, що відбувся в матчах з “Вадуцем” та “Рухом”, – переможні голи на останніх секундах, – не трапилося. Під перші сирени тривоги “Дніпро-1” втрачає перші очки у чемпіонаті. Рано чи пізно це мало трапитися.