Генеральний директор «Руха» Ігор Дедишин висловив претензії до УАФ та Андрія Павелка щодо функціонування системи ВАР в УПЛ.

«Ситуація, яка виплеснулась у матчі з «Дніпром-1», виникла не на порожньому місці. Вона накопичувалась, починаючи від першого туру.

За дивним збігом обставин у матчі з «Металістом», до якого має прямий стосунок той же Красніков, не поставили пенальті за гру рукою і не вилучили гравця суперника за фол останньої надії.

Після цього матчу ми прийняли рішення у клубі. Ми б хотіли, щоб на всіх наших іграх працювала система ВАР. 28 серпня ми звернулись в УПЛ та комітет арбітрів (демонструє лист – прим.). Ми звернулись, щоб ВАР працював на матчах у Ковалівці, у Києві, де не треба нікуди їхати, де не треба додаткових витрат. Ми готові були оплатити, але чомусь ні ВАР, ні відповіді не було.

1 вересня ми звернулись повторно, щоб замовити ВАР на всі домашні матчі до кінця чемпіонату, на що нам не відповіли. 8 вересня відправили 3-й лист – жодної відповіді. Звертаюсь до Андрія Павелка: чому підлеглий вам комітет арбітрів і опосередковано підлегла УПЛ не реагують на звернення одного з клубів? Чому на матчах «Руха» немає ВАР?

Це вже набрало загрозливих обертів. Публічно звертаюсь, щоб з наступного матчу на матчах «Руха» ВАР був обов’язково. Якщо ВАР не буде на матчі з «Ворсклою», ми апелюватимемо до інших інстанцій.

Підозрюю, що в українському футболі сталась ситуація, що в розпорядженні УАФ є тільки одна машина ВАР. Ще одне питання до Андрія Павелка: де поділись кошти, які були залучені з продажу беттінгових прав, які були віддані «УАФ Маркетинг» для купівлі ще однієї системи ВАР до подарованої УЄФА? Я не бачив цього ВАР, і ми не отримували звіт, скільки було отримано з продажу беттінгових прав, хоча неодноразово вимагали, і куди ці кошти пішли.

Також в мене є питання до Андрія Павелка: де поділись кошти, частину яких клуби добровільно віддали зі спонсорської угоди з VBET для придбання системи ВАР?

За моїми підрахунками, як мінімум 3 системи ВАР у розпорядженні УАФ вже би мало бути, тільки чомусь працює одна. Друга система, за кулуарною інформацією, є непрофесійною.

Прошу Андрія Павелка надати відповіді на поставлені питання. Після відповіді на них ми поставимо наступні і робитимемо це публічно». – сказав Дедишин.