Головний редактор «Динамоманії» Євген Сідаш звинуватив пресслужбу «Шахтаря», зокрема Олега Баркова, у зловживанні службовим становищем перед і під час матчу з «Динамо».

Сідаш пише, що почав працювати над отриманням акредитації на матч за три дні до події. У «Шахтарі» йому відповіли, що за акредитацію відповідає Олег Барков, тому «питання акредитації треба вирішувати особисто з ним».

Заявку на акредитацію надіслали за 2 дні до матчу на електронну адресу пресслужби гірників. Коли журналіст «Динамоманії» прибув на стадіон, то йому відповіли, що в списку акредитованих його немає.

«На матч один наш співробітник все ж таки потрапив. Пресслужба «Динамо» віддала нам одну свою акредитацію, за що їй щире дякую. Щоправда, Барков ще 30 хвилин маринував бідолаху перед входом. Другий співробітник поїхав додому. Роботу не було виконано в повному обсязі. Наш читач не одержав усіх матеріалів, які ми планували. Натомість Олег Барков сповна задовольнив своє его за рахунок імені та репутації футбольного клубу «Шахтар».

Зараз Україна воює за свою свободу, невід’ємною частиною якої є свобода слова, на яку Барков, підкоряючись своїм низьким інстинктам, вчора начхав.
Висловлюю щиру надію, що «Шахтар» зробить висновки із цієї ситуації та подбає про те, щоб Олег Барков більше не розтоптував репутацію клубу. Тому що вихід вчора на поле героя Михайла Діанова у футболці «Шахтаря» дуже контрастує з поведінкою Баркова», – сказано в заяві Сідаша.

За словами головного редактора «Динамоманії», було ще два подібних випадки з акредитацією, коли Барков працював пресаташе в «Олімпіку».

«Перший же матч «Олімпік» – «Динамо» з Барковим у ролі пресаташе призвів до інциденту. Ми за всіма правилами відправили на клубну електронну пошту заявку про акредитацію, але не отримали ні відповіді, ні, власне, акредитації. На вході нам було сказано «у списках вас немає».

«Добре, що стадіон «Динамо» – домашня арена клубу, про який ми пишемо, тому потрапити на матч загалом проблемою не стало, але факт залишається фактом. Коли Баркову було поставлене запитання, чому ми не були акредитовані, з’ясувався приголомшливий факт – Олег акредитовував лише тих, хто додавався до нього у друзі на Фейсбуці. А нашого листа він нібито не отримував.

Другий інцидент не змусив довго на себе чекати: на наступному матчі «Олімпіка» та «Динамо» Барков уже підтвердив нашу акредитацію, тільки на вході на стадіон наших перепусток знову не виявилося. Тим не менш ми все ж таки потрапили на матч до більшого невдоволення горе-функціонера», – написав Сідаш.