У понеділок, 24 жовтня, о 12:00 на території футбольної академії «Руху» відбудеться зустріч почесного президента клубу Григорій Козловського із журналістами.

Ініціатором спільної розмови виступає Григорій Козловський, який переконаний: час відверто поговорити про те, як має рухатися український футбол, щоб остаточно не потонути у суддівських скандалах і підкилимних іграх.

«Шановні друзі, вболівальники та вся футбольна сім’я. В українському футболі знову скандал. На жаль, попри складні часи, нічого не змінюється. Суддівські скандали і підкилимні ігри тривають. Тому хочу відверто з вами поговорити про український футбол. Запрошую всіх журналістів до нас на Академію у Винники. Чекаю вас у понеділок 24 жовтня о 12:00. Приходьте поговоримо і сподіваюся разом зробимо висновки, як має далі рухатися український футбол», – звернувся до журналістів Григорій Козловський.

Поштовхом для такого рішення став свіжий скандал, пов’язаний із суддівством під час матчу 7 туру УПЛ 16 жовтня між «Рухом» і «Дніпром-1», який завершився із рахунком 2:3. Під час поєдинку суддя вилучив двох гравців львівської команди. Тож 15 хвилин матчу «рухівці» грали удев’ятьох.

Також у команді вважають, що епізод із призначенням пенальті на 45-ій хвилині матчу, під час якого гості із Дніпра зрівняли рахунок, є більш ніж суперечливим. Окрім того, переконані, що арбітр невиправдано компенсував до основного часу аж 5 хвилин: саме за декілька секунд до фінального свистка дніпровці вирвали перемогу.

«Хлопці грали дуже добре, трималися. Але обставини склалися проти нас. Грати у вісім польових гравців проти повного складу команди, яка йде в турнірній таблиці на першому місці, дуже складно. Після такого матчу не хочеться ні про що розповідати, я й не буду цього робити. Гляньте просто на те, що відбувалося під час цієї гри, зокрема, на епізод із пенальті… Я дуже довго вже працюю в футболі, тому все розумію… Якщо вони хочуть, щоби чемпіонат увісьмох грали, хай грають. Усім дякую…», – так прокоментував результати поєдинку головний тренер ФК «Рух» Леонід Кучук.