У першому недільному матчі восьмого туру зустрічалися представники Полтавської області. Команди вперше між собою грали у нинішньому сезоні, адже матч першого коло було перенесено. Суперники ділили остання місце у групі, тому надзвичайно важливо було здобути перемогу в очному протистоянні.

Перша ліга. 8-й тур

“Гірник-Спорт” Горішні Плавні – “СК Полтава” 1:1

0 – 1. Стрельцов – 84.

1 – 1. Підручний – 90+4.

Попередження: Хондак (6), Цвіренко (10), Сеницький (15) , Стрельцов (34) , В. Шинкаренко (39), Горбаченко (65), Костенко (68)

Вилучення: Д.Шинкаренко (18), Сеницький (26)

На перших хвилинах зустрічі гості грали першим номером, а підопічні Жабченка більше розраховували на контратаки. Не встигли команди зіграти і 15 хвилин як оголосили повітряну тривогу і гра була призипинена. Вимушена перерва тривала майже годину. Після поновлення гри активніше заграли підопічні Жабченка. Владислав Шинкаренко навіть відправив м’яч у сітку, але арбітр скасував взяття воріт через положення поза грою.

На 18-й хвилині сильно підвів свою команду Дмитро Шинкаренко, який завалив на газон Щербака. Гравець “Полтави” мав виходити один на один. Ще через вісім хвилин другу жовту отримав Сеницький. До того ж, вилучили головного тренера команди Ігоря Жабченка. Таким чином, господарі залишилися без двох польових гравців і без тренера. Реалізувати свою солідну чисельну перевагу до перерви гості не змогли.

У другій половині зустрічі характер гри не змінився. Підопічні Сисенка контролювали м’яч, але моментів так і не було. Варто відзначити гравців “Гірника-Спорт”, які проявляли свій характер. За першої нагоди господарі намагалися контратакувати. На 76-й хвилині момент усієї гри мав Владислав Шинкаренко, але гравець “Гірника-Спорт” з декількох метрів не зміг переграти Вічного. У наступній атаці міг забивати Костенко, але Ян не влучив по м’ячу. Нарешті активізувалися команди.

На 84-й хвилині гості все ж дотиснули свого суперника. Горжуй віддав на Стрельцова, а Євген розстріляв ворота Коваленка – 0:1. На 90+4 хвилині сталося справжнє диво. Голкіпер Гірника-Спорт Коваленко віддав на Сьомку, який прострілив, а Денис Підручний пробив повз голкіпера – 1:1.

У підсумку, матч завершився внічию- 1:1. Неймовірний характер команди Жабченка