Прімера. 9-й тур
16 жовтня, 17-15. Мадрид. “Сантьяго Бернабеу”
Арбітр: Хосе Санчес Мартінес
Трансляція: MEGOGO Футбол 1, Volia TV

Реал

“Реал” у поточному сезоні виграв усі матчі, окрім двох – у гостях мадридці зіграли внічию з “Хетафе” (0:0) та “Шахтарем” (1:1). При цьому обидві осічки трапилися протягом останніх двох тижнів.

Міні-криза? Якось несхоже. Швидше, у Мадрида відновилися старі проблеми з пробиванням ешелонованих оборон; до Класіко це стосунку не має – тут уже “Реал” менше володітиме м’ячем і більше ловитиме суперника на контратаках. Вінісіус, Родріго, Вальверде, Модріч – всі в гарній формі, і лише Бензема помітно здав. Це може стати проблемою

З іншого боку, плюсів у Анчелотті все одно більше. Його команда краще зіграна, вона не має кадрових втрат серед польових гравців, а на воротах Лунін цілком гідно міняє Куртуа. Ну, і ще “Реалу” завтра не треба нічого доводити – це “Барса” приїхала кидати виклик; відповідно, і нервуватимуться більше гості.

Барселона

У каталонців, як і “Реала”, лише одна нічия та 7 перемог у стартових 8 турах Ла Ліги, але при цьому осінь команди Хаві затьмарена провалами в ЛЧ проти “Баварії” та “Інтера”. Жоан Лапорта багато говорив про успіхи в Європі, але, схоже, “Кулес” навіть не потраплять у плей-оф.

Через це Класіко для “Барси” навіть важливіше, ніж для її суперника. Каталонцям все ще треба довести ділом свій прогрес, адже “Сосьєдад”, “Сельта” чи кризова “Севілья” – не її рівень. Левандовського купували не для них, а для перемог над рівними, яких досі не було, і це тисне на Роберта так само, як і на Хаві та інших.

У Мадриді “Барса” точно гратиме з м’ячем, давитиме через Дембеле, навішуватиме на Роберта; Гаві та Педрі спробують “заганяти” віковий півзахист “Реала” – це ясно. Більше питань щодо оборони, де через велику кількість травм може зіграти навіть Піке. Кажуть, Хаві не хоче випускати Жерара. Не лише “Інтер”, а й “Сельта” із “Мальоркою” створили “Барсі” купу проблем, а тут цілий “Реал”. Старий Піке ризикує виступити фішкою для Вінісіуса, але що робити, якщо лікарі не встигнуть поставити на ноги Кунде?

“Реал” – “Барселона”: статистика особистих зустрічей

“Реал” не програвав “Барселоні” в 2019-2021 роках, але минулого березня вже з Хаві каталонці зняли прокляття в блискучому стилі – 4:0 на “Бернабеу”. До речі, це була найбільша виїзна перемога “Барси” у Класіко з 2015 року. Усього ж, починаючи з 2011-го, каталонці перемагали на полі “Реала” 10 разів, програли 6 та тричі зіграли внічию.

Орієнтовні склади

У “Реала” травмований Тібо Куртуа, завдяки чому своє дебютне Класіко проведе Андрій Лунін. Також поза грою Дані Себальос, але це глибокий запас.

У “Барселони” поза заявкою через травми захисники Араухо, Крістенсен і Бельєрін, а також резервний центрфорвард Депай.

“Реал”: Лунін – Карвахаль, Мілітао, Алаба, Менді – Модріч, Чуамені, Кроос – Вальверде, Бензема, Вінісіус

“Барселона”: тер Штеген – Кунде, Піке, Ерік Гарсія, Бальде – Гаві, Бускетс, Педрі – Дембеле, Левандовські, Рафінья