Ігор Циганик в своїй авторській програмі “Циганик Live” на YouTube розповів, що історія з телепулом, який так і не відбувся, має своє продовження.

Компанія “Setanta” на початку сезону придбала права на показ всіх матчів УПЛ. Але ряд клубів (“Динамо”, “Дніпро-1”, “Зоря”…) не погодилися з умовами телепулу і вирішили самостійно транслювати свої матчі на каналах групи компаній 1+1 та в YouTube. “Setanta” спробувала юридично відстояти свої права, але у Верховній Раді було прийнято закон відповідно до якого, права на трансляції тепер належать саме клубам, а не організаціям (УПЛ, УАФ). Відтак “Setanta” була позбавлена головного козиря у боротьбі за відстоювання своїх прав. Натомість клуби тепер можуть без страху за можливі штрафи та санкції самостійно транслювати матчі, що і робилять.

– “Прем’єр ліга написала лист в клуби, в якому пропонує переглянути умови співпраці з “Setanta”. І тепер ні про які гроші розмова не йде, “Setanta” не дуже готова платити за контент. Вони готові взяти на безоплатній основі клуби, які вони зараз транслюють. І поділити між клубами тільки ті гроші які вони зароблять продаючи міжнародні права. Це приблизно 200 тисяч на всі клуби, я сумніваюсь що більше.
Йде опитування клубів, я не знаю як будуть реагувати клуби і що вони самі на це скажуть”.”, – сказав Ігор Циганик.

Отже виходить, що “Setanta” вирішила переглянути умови контракту, підписаного після перемоги на відповідному тендері. Аргументи грузинської компанії зрозумілі: замість ексклюзивного показу всіх матчів, на виході “Setanta” отримала куций напівпул, купу хейту та неможливсть відстояти свої права в судах.

Але нові умови щодо фінансової складової можуть геть не сподобатись клубам, які підписались під телепулом. Тому УПЛ і цікавиться їх думкою щодо нових реалій. Наслідки можуть бути різними, аж до анулування контракту із “Setanta”.