Головний тренер Металіста 1925 року Валерій Кривенцов поділився спогадами про роботу в академії донецького Шахтаря, де через нього пройшли чимало перспективних гравців.

Кривенцов в інтерв’ю проекту «ТаТоТаке» зазначив, що Владлену Юрченку свого часу пророкували яскраве майбутнє у Шахтарі, але до 28 років після кількох спроб закріпитися в Європі хавбек знову повернувся до УПЛ.

«Юрченко взагалі не розкрив свого потенціалу. Ми думали, що він 100% буде гравцем першої команди Шахтаря», – додав Кривенцов.

Здобувши футбольну освіту в системі Шахтаря, у кар’єрі Владлена були Іллічівець, Десна, Зоря, Вайле, ФК Рига та Байєр. У складі німецького клубу він виходив на поле у ​​трьох матчах Ліги чемпіонів, а також ставав бронзовим призером Бундесліги сезону 2015/16.

21 вересня Юрченко підписав трирічний контракт із полтавською Ворсклою, де возз’єднався з Віктором Скрипником, під керівництвом якого гравець був одним із найкращих гравців в УПЛ.

Додамо, що Юрченко після підписання контракту з Ворсклою встиг провести два матчі. За даними Transfermarkt, вартість Юрченка оцінюється в 1,2 мільйона євро.