Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін підбив підсумки минулого сезону.

«Сезон-2021/22 став великим випробуванням для всіх нас. І йдеться, на жаль, не лише про футбол. Ми багато чого чекали від цього сезону й здійснили колосальну роботу з підготовки до нього, проте 24 лютого 2022 року футбольні змагання в Україні було зупинено, адже до нашого дому прийшла війна.

Перед початком сезону-2021/22 «Шахтар» запросив на посаду головного тренера команди Роберто Де Дзербі. З цим італійським фахівцем і його штабом ми пов’язували великі сподівання та найамбітніші плани. Про масштаб завдань свідчить і трансферна кампанія: було підписано довгострокові контракти з футболістами з провідних клубів Європи – гравцями «Шахтаря» стали влітку Педрінью, Марлон, Лассіна Траоре, а під час зимового вікна – Давід Нерес.

Команда впевнено розпочала сезон: через кваліфікацію пробилася до групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА, завдяки яскравій перемозі над «Динамо» здобула Суперкубок України та пішла на зимову перерву в статусі лідера Прем’єр-ліги.

Однак усі наші сподівання перекреслив один день – 24 лютого 2022 року. День, коли розпочалося повномасштабне воєнне вторгнення Росії на територію України», – сказав Палкін.