На Ладижинській ТЕС пошкоджено енергетичне обладнання.

“На місці працюють відповідні служби. Коли вирішиться ситуація із безпекою, енергетики проведуть оцінку пошкоджень та почнуть відновлення пошкодженого обладнання”, – сказано у повідомленні ДТЕК.

Тим часом тривога в Україні ще триває. Пуски ракет з Білорусі були зафіксовані, про це повідомив мер Кременчука Малецький.

“Щойно збили ворожу ціль у Рівненському районі. Протиповітряна оборона Рівненщини на висоті. Слава ЗСУ”, – повідомив очільник ОВА Віталій Коваль.

“Ще 1 збили. Третя пішла на Кривий Ріг. Ще 1 на кордоні з Одеською областю втомилася. Ще в повітрі достатньо ракет. Працюємо. З укриттів не виходимо”, – зазначив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

“Криворіжці, зберігаємо спокій. Вибух – це наші хлопці збили ворожу ракету. Слава ППО!”, – повідомив Вілкул

Внаслідок російських обстрілів у Кам’янському районі Дніпропетровської області є потрапляння в об’єкт критичної інфраструктури. Внаслідок влучення спостерігається дестабілізація роботи низки об’єктів критичної інфраструктури через різке зниження напруги електромережі. Наразі всіма відповідними службами проводяться заходи щодо усунення пошкоджень

“Силами ППО України біля Запоріжжя збито ворожу ракету”, — голова Запорізької ОВА.

“Станом на зараз підрозділами протиповітряної оборони Одещини над областю знищено вже три ракети. Залишайтесь в укриттях! Протиповітряна оборона, ви – кращі!”, – повідомив очільник ОДА Максим Марченко

У 12:02 у Львові пролунали вибухи. У цей момент у певної кількості містян вимкнулося світло. Є проблеми з електроенергією. За попередньою інформацією, вдарили по об’єкту енергетики у Львівській області — ОВА

Імовірно авіаційна ракета великої дальності Р-37 (РВВ-БД) класу “повітря-повітря” була зафіксована над Україною. Такі ракети можуть використовуватися як помилкові цілі для розкриття та відволікання ППО. Ракети, випущені Україною, спеціально змінюють напрямок польоту, виманюючи наші сили ППО.