Капітан «Дніпра-1» Олександр Сваток розповів про роботу під керівництвом Олександра Кучера.

– Головний тренер просить нас агресивніше грати вперед, більше атакувати. Тренувальний процес отримав певні зміни, побільшало ігрових вправ та роботи з м’ячами. Ми ще продовжуємо будувати команду, адже коли приходить новий тренерський штаб, це відбувається не так швидко.

Ми разом поки що пройшли лише збори та один місяць чемпіонату. Ми поки що в процесі налаштування наших дій, надалі, думаю, наша взаємодія покращуватиметься, і ми ще краще виконуватимемо вимоги головного тренера.

– Те, що Кучер сам був центральним захисником, ускладнює тобі життя під час матчів та тренувань?

– Навпаки: він має великий досвід на цій позиції, все-таки Олександр Миколайович грав і в Лізі чемпіонів, і за національну збірну. Буває навіть, що ми самі підходимо та запитуємо поради, як краще діяти в якихось моментах. А іноді він підказує сам, бо сам нещодавно завершив ігрову кар’єру і розуміє нас, як захисників.

Звісно, ​​для захисників «Дніпра-1» це плюс, що тренер грав на такій позиції на топ-рівні. Тим паче він молодий, розуміє сучасний футбол і знає, як краще діяти у захисті та з найменшим ризиком, виходячи з тієї чи іншої ситуації.

Довіру відчуваю. У нас нормальні відносини, є робочі моменти, але загалом тренерський штаб у всіх нас вірить і на всіх розраховує, тому проблем немає, – сказав Сваток.