Ліга Європи. Група В. Третій тур
06 жовтня, 22-00. Франція. Ренн. Стадіон “Роажон Парк”
Арбітр: Хосе Санчес (Іспанія); арбітр VAR – Алехандро Ернандес (Іспанія)
Відеотрансляція – ОТТ-сервіс MEGOGO

“Ренн”

У своєму чемпіонаті на цей момент “Ренн” зазнав двох поразок у дев’яти матчах. Цікаво, що обидві невдачі трапилися проти команд, які можна вважати відкриттями стартового відрізка Ліги 1 – “Лор’яна” (поточне третє місце) та “Ланса” (поточне четверте місце).

Зате не програли бретонці “Олімпіку” і “Монако” – статусним та авторитетним суперникам. А от перемоги команда Бруно Женезіо оформляла тільки над аутсайдерами: “Страсбур”, “Брест”, “Аяччо” (усі троє – “мешканці” зони вильоту) та “Осер”, який іде на 14-ій позиції. З цього випливає висновок про певну нестабільність “Ренна”. Як і з того, що в одному матчі Ліги Європи бретонці вирвали перемогу на компенсованих до основного часу хвилинах, а в іншому – на цих же хвилинах втратили вікторію.

Кадрові проблеми стійкості “Ренну” точно не додадуть. Вилучений у попередньому турі Амарі Траоре отримав два матчі дискваліфікації, тож пропустить не лише першу, але й другу гру проти “Динамо”. Травмовані Омарі та Шека – не суттєві втрати, а ось Сулемана, Доку та Сантамаріа – гравці основного складу. Оптимальної обойми Бруно Женезіо не збере.

“Динамо”

Владислав Кулач перед матчем з “Минаєм” говорив, що поєдинок на Закарпатті стане початком переможної серії “Динамо”. Легко випромінювати впевненість, коли твій наступний поєдинок – проти аутсайдера УПЛ. А якщо проти середняка топ-чемпіоната?

У своїх найкращих кондиціях “Динамо” могло б розраховувати на перемогу з “Ренном”. Власне, не так давно дві перемоги над французами у рамках Ліги Європи якраз і впали до скарбнички киян. Але зараз часи інші – букмекери відводять “Динамо” роль глибокого аутсайдера протистояння. Контекст уже точно не зміниш, але можна присоромити скептиків після фінального свистка.

Стримувальним фактором для “Динамо” виступають кадрові проблеми. Повернення Нещерета та Попова (вже навіть зіграв проти “Миная”) – добрі новини, але не вичерпні за своєю суттю. Адже поза грою досі перебувають лідери Георгій Бущан та Микола Шапаренко.

Відсутність останнього доведеться компенсувати старими ресурсами, адже новачок Лонвейк на Лігу Європи не заявлений.

“Ренн” – “Динамо”. Статистика особистих зустрічей

Між собою команди досі провели два матчі – у групі Ліги Європи 2018/19. Обидва поєдинки закінчилися перемогою “Динамо” – 3:1 і 2:1. Тоді українською командою керував Олександр Хацкевич, якого вболівальники “Динамо” загалом не злюбили. Але планка для Мірчі Луческу, для якого це буде 250-ий єврокубковий матч у тренерській кар’єрі, піднята високо.

“Ренн” – “Динамо”. Турнірне становище команд

Матч, у якому в “Динамо” практично немає права на помилку. Звісно, навіть у випадку поразки залишаться шанси в боротьбі за третє місце (що дасть право зіграти у стиковому раунді Ліги конференцій), але для виходу у плей-офф Ліги Європи необхідно брати очки з “Ренном”. Щобільше – то краще. У випадку перемоги “Динамо” повноцінно повернеться до боротьби. А якщо в паралельному матчі “Фенербахче” та АЕК розіграють нічию, буде ще краще.

# Команда І В Н П М РМ О
1 “Фенербахче” 2 1 1 0 4-3 +1 4
2 “Ренн” 2 1 1 0 4-3 +1 4
3 АЕК 2 1 0 1 2-2 0 3
4 Динамо 2 0 0 2 1-3 -2 0