У 3 турі Ліги чемпіонів Реал вдома обіграв Шахтар.

Матч завершився з рахунком 2:1 на користь іспанського клубу.

Ліга чемпіонів 2022/23
Група F, 3 тур
05 жовтня

Реал Мадрид – Шахтар 2:1 (2:1)

Голи: 1:0 – 13 Родріго, 2:0 – 28 Вінісіус, 2:1 – 39 Зубков.

Реал: Андрій Лунін, Даніель Карвахаль, Едер Мілітао, Давид Алаба, Тоні Кроос, Карім Бензема, Федеріко Вальверде, Орельєн Чуамені (Едуарду Камавінга 75), Родріго Сілва (Марко Асенсіо 80), Ферлан Менді, Вінісіус Жуніор

Шахтар: Анатолій Трубін, Тарас Степаненко, Мар’ян Швед (Іван Петряк 64), Олександр Зубков (Данило Сікан 64), Богдан Михайліченко, Артем Бондаренко, Михайло Мудрик, Микола Матвієнко, Георгій Судаков, Юхим Конопля, Валерій Бондар

Попередження: Бондар 55

Зустріч, що відбулася у Мадриді на стадіоні “Сантьяго Бернабеу”, завершилася з рахунком 2:1 на користь мадридців. Цей результат дозволив “Реалу” відірватися від переслідувачів у квартеті F, “Шахтар” — другий.

Вже з перших хвилин “Реал” притиснув “Шахтар” до свого штрафного майданчика. А на 13-й хвилині після невдалих дій Тараса Степаненка в обороні м’яч підхопив Родріго. Бразилець миттєво скористався моментом та вразив ворота Анатолія Трубіна ударом з лінії штрафного майданчика. На 28-й хвилині Вінісіус Жуніор у чудовій командній атаці подвоїв перевагу господарів. Неймовірно, але донеччани зуміли забити, та ще як. На 39-й хвилині Олександр Зубков боковими ножицями замкнув навіс із лівого флангу у виконанні Богдана Михайличенка.

У другому таймі перевага “Королівського клубу” нікуди не поділася, а “Гірники” огризалися контратаками. У результаті у другій половині глядачі голів так і не побачили.