Автор єдиного голу Ворскли про матч з Інгульцем в ексклюзивному інтерв’ю Fanday.net розповів про роботу зі Скрипником, точний удар і довгоочікувану перемогу.

Ворскла невдало розпочала чемпіонат – команда Віктора Скрипника програла три матчі поспіль. У попередньому турі було здобуто перше очко. І ось нарешті – перемога. В ексклюзивному інтерв’ю Fanday.net автор переможного голу Денис Олійник напередодні гри з Металістом – своїм колишнім клубом – розповів про перемогу над Інгульцем, вересневі невдачі та плани Ворскли на сезон.

– Перемагати завжди приємно, – з усмішкою каже Денис Олійник. – У таких матчах виграє команда, яка сильніша за духом. Не все виходило, але ми були єдиним цілим, боролися до кінця та вирвали перемогу.

– Наскільки тяжко далася перемога?

– Матч, звісно, ​​вийшов складним. У першому таймі ми мали непоганий вигляд, контролювали м’яч, забили, мали ще моменти. Другий тайм – більше оборонялися. Оборонятися завжди важче. Це забирає більше сил та емоцій.

Рахунок 1:0 завжди небезпечний – доля матчу висіла на волосині до кінця. Але нам треба було за всяку ціну виграти сьогодні. Добре, що в нашому складі є такий гравець, як Різник, який завжди може врятувати в потрібну хвилину. Кілька разів суперник нас «вибачив». Витримали, вистояли.

Загалом прогрес у грі Ворскли є. І я сподіваюся, у найближчих турах почнемо грати сильніше.

– Розкажи про свій гол у ворота Інгульця.

– Там гарна комбінація вийшла. Я вбіг у штрафний майданчик і опинився в оточенні кількох захисників Інгульця. Руля (Руслан Степанюк – прим А.А.) віддав мені чудовий пас. На той момент треба було зорієнтуватися і потрапити трохи убік від воротаря. Біл з підйому на силу – таких м’ячів воротарі не чекають.

– Після першого тайму, який ви виграли, Скрипник сказав у роздягальні щось особливе?

– До цього ми не могли виграти чотири гри. Нам здорово не щастило у матчах з Вересом та Металістом-1925. У тих матчах ми забивали першими, а зрештою програвали у компенсовані арбітром хвилини. Як-не-як, результат над нами тяжів. Хвилювання було у діях. Тому тренер просив нас бути уважнішими, заспокоїтися та грати у свою гру.

Найголовніше, що ми виявили характер, взяли три очки. Можна сказати – відштовхнулися від берега. Рухатимемося далі, відштовхуючись від цієї гри, і впевненість до нас повернеться.

– Що сталося в епізоді з вилученням капітана вашої команди – Ігоря Пердути? Порушення було?

– Не люблю коментувати роботу суддів. Чи не моя робота. Як на мене, і Пердута, і Одарюк тримали один одного. Це порушення на червону картку не тягнуло. Так мені здається. Але потрібно ще переглянути повтор моменту, коли відбулося видалення.

– Пердута після гри сказав щось гравцям та тренеру на своє виправдання?

– У роздягальні ми не розмовляли з Ігорем на цю тему. Ніхто його не звинувачував. Ми просто привітали один одного з перемогою – і все.

– Як команда відреагувала на вилучення? Наскільки воно далося взнаки на співвідношенні сил?

– Нашим головним завданням було стримати тиск суперника, зіграти за нашого віддаленого гравця. Вийшли на поле Зайков та Челядін. Перебудувалися на схему 4-4-1, і гра стала суворішою.

– У ці хвилини ти теж щось намагався підказати партнерам.

– Сказав, щоб вони більше контролювали опорну зону, менше йшли вперед. Ну і те, що граємо далі – спокійно та без паніки.

– Ворскла здобула першу перемогу, але це сталося лише у п’ятому турі. На що може претендувати команда цього сезону?

– Ми йдемо від гри до гри. Сподіваюся, продовжимо так само. Просто виходитимемо на поле і намагатимемося перемогти. Додаватимемо, набиратимемо очки, а там подивимося.

– Ти повернувся до України, після тривалої перерви. Як тобі чемпіонат?

– Рівень чемпіонату, звичайно, не той, який був, коли я їхав. Але все одно досить добрий. Усі команди, плюс-мінус одного рівня. Непоступливі – б’ються, борються. Немає жодної легкої, прохідної гри. На одному класі та майстерності, якщо не виявити характер та бажання, виграти складно.

– Хто фаворит чемпіонату? Які команди боротимуться за титул?

– Це лише початок чемпіонату, боротьба попереду. Звичайно, Динамо та Шахтар виділяються набором гравців та грою. У Дніпра-1 теж гарний склад та гра. Думаю, все стане зрозумілим до 10-11 туру. Тоді вимальовуються 5-6 команд, які боротимуться за місця у верхній частині турнірної таблиці.

А загалом, нинішній чемпіонат непередбачуваний. Він інший. Проходить на тлі безперервної війни. Команди багато їздять автобусами. Багато футболістів живуть далеко від своїх сімей. Все це, безумовно, позначається на психології та грі. Тож чекайте багато сюрпризів. І вони вже є.

– Свого часу ти чудово грав за Металіст, потім за Дніпро. Матчі із цими командами для тебе будуть особливими?

– Звісно. Щоправда, Дніпра, за який я колись грав, уже нема. Дніпро-1 – це не той клуб. А «Металіст» – це рідний для мене клуб. З цим клубом у мене пов’язані гарні спогади. У Харкові провів два з половиною роки. Через тур ми із Металістом граємо. З нетерпінням чекаю на цю гру. Ми, щоправда, у паузі чемпіонату встигли з ними товарняк зіграти (нічия 1:1 – прим.), це не те. Офіційна гра – інша річ.