В межах 5-го туру УПЛ Інгулець зазнав поразки від Ворскли.

УПЛ, 5-й тур.

Інгулець Петрове – Ворскла Полтава  0 : 1.

0 – 1. Олійник – 34.

Вил: Пердута (Ворскла) – 72хв

Із трьох новачків, яких “Інгулець” підписав в останні години трансферного вікна, у стартовому складі вийшли два. За іронією долі, навіть у заявці не було колишнього гравця “Ворскли” Данила Кравчука, який іще у серпні виходив на поле у складі полтавців. Інші двоє – Кухарук та Підківка – отримали місце на полі одразу. Хоча дебют голкіпера тривав лише півтора десятка хвилин: Підківка став співавтором першого небезпечного моменту в матчі, під час якого ще й отримав пошкодження гомілкостопа, та достроково залишив поле. Був свіжий новачок й у складі “Ворскли”, але набагато зірковіший: Владлен Юрченко повернувся під крило до Віктора Скрипника, але тепер вже у інший клуб.

Полтавці, доводячи свій статус фаворита у парі, одразу взяли м’яч під контроль. “Інгулець” попервах не заперечував проти такого розвитку подій та просто відсунувся до своїх воріт. Але за чверть гри гості змогли загострити лише одного разу: той самий момент імені Підківки. Після подачі з кутового голкіпер “Інгульця” невдало зіграв на виході, але сам нейтралізував загрозу, коли в завершальній фазі атаки потягнув удар Степанюка метрів з семи.

“Інгулець” потроху призвичаївся до гри суперника та сам став активніше ходити вперед. В якийсь момент здалося, що гра зав’язне в середині поля без моментів. Але саме в цей час гості забили: після подачі з лівого флангу на лінію штрафного Марлісон продовжив на Степанюка, той коротко відкотив на Олійника, Денис увійшов у штрафний та пробив повз Кучера.

В подальшому “Ворскла” вирішила грати у кішки-мишки, діючи за рахунком, тому гра за великим рахунком перетворилася у більш зручний для петрівців бий-біжи. В одному з таких моментів господарі ледь не покарали полтавців: Одарюк на лінії штрафній відкрився на закидання з глибини, але пробив повз рамку. Вже постфактум, проте у цьому ж епізоді, Яворський врізався у нападника (так, сьогодні у “Інгульця” в атаці знову грав не номінальний форвард), але арбітр Новохатній тут пенальті не побачив. Проте вже у наступній атаці петрівців рефері прийняв бік господарів: Одарюк ледь не втік сам-на-сам із Різником, Пердута проти нього правила порушив – феміда вирішила, що це фол останньої надії. Ще й зі штрафного Кухарук смачно вирізав у ліву “дев’ятку”, але голкіпер збірної, Різник полтавців врятував.

У меншості та ще й на емоційному підйомі розпочалася одна суцільна атака “Інгульця”, що тривала півтора десятка хвилин. Але “Ворскла” вистояла, хоча мала це робити набагато спокійніше. В останні півгодини не так додав “Інгулець”, як полтавці дозволили супернику повірити в себе. Жахливий (за грою) фінал непоганого матчу для Віктора Скрипника. Щодо “Інгульця”, то команда Сергія Лавриненка витиснула із себе все, але для очок цього сьогодні не вистачило.