У 5-му турі юнацької першості України «Шахтар» зустрічався з «Металістом»

УПЛ U-19, 5-й тур.

«Металіст» U19 (Харків) – «Шахтар» U19 (Донецьк) – 0:5 (0:3)

Голи: 0:1 Хромей (4), 0:2 Погорілий (14), 0:3 Лосенко (31), 0:4 Погорілий (60), 0:5 Векленко (67)

Вилучення: Вернаттус (Металіст) – 7хв.

«Гірники» успішно стартували в сезоні: у 4 матчах набрали 10 очок і входять до групи лідерів. Харків’яни на цьому ж відрізку взяли 4 очки та посідають 10-те місце в таблиці. Матч проходив у Винниках і розпочався із затримкою в 1 годину 15 хвилин через повітряну тривогу.

Підопічні Оскара Ратулутри активно ввійшли до гри і вже на 4-й хвилині відкрили рахунок: Лосенко відмінним пасом знайшов у штрафному Погорілого, форвард виконав простріл у воротарський, а Михайло Хромей ефектно п’ятою переправив м’яч до сітки – 0:1. Невдовзі харків’яни залишилися в меншості (за фол останньої надії вилучено капітана Даніеля Вернаттуса), а «гірники» швидко реалізували чисельну перевагу: на 14-й хвилині Лосенко діагоналлю через половину поля запустив лівим флангом Векленка, той віддав на Владислава Погорілого, який упевнено вразив ціль – 0:2. До кінця тайму донеччани безроздільно володіли ігровою ініціативою та довели рахунок до великого: на 31-й хвилині Векленко заграв ліворуч Булезу, захисник покотив на лінію штрафного, а Іван Лосенко в дотик пробив у ближню дев’ятку – 0:3.

У перерві Оскар Ратулутра зробив 4 заміни – на поле вийшли Башмарін, Огарков, Бундаш і Пушкарьов. «Оранжево-чорні» продовжили діяти першим номером, створюючи небезпечні моменти біля воріт номінальних господарів, і на 60-й хвилині відзначилися знов: Огарков дав на хід Пушкарьову, Олег з лівого краю штрафного викотив у район 11-метрової позначки, і Владислав Погорілий влучним ударом оформив дубль – 0:4. Відразу найкращого бомбардира чемпіонату замінив 16-річний Денис Сметана, а «гірники» не зупинялися й на 67-й хвилині провели п’ятий гол. Хромей із глибини майстерно закинув м’яч за спини харківським захисникам, Артем Векленко підробив грудьми та пробив повз воротаря. Протягом часу, що лишався, гості дещо зменшили оберти, але при цьому спокійно довели матч до перемоги.

5:0 – «Шахтар» U19 обіграє з великим рахунком «Металіст» U19 і з 13 очками лишається серед лідерів юнацького чемпіонату України. Наступний матч підопічні Оскара Ратулутри проведуть 5 жовтня – у 3-му турі Юнацької ліги УЄФА «оранжево-чорні» зіграють у Мадриді з «Реалом» U19.