Європейський футбольний союз (УЄФА) випустив спеціальне звернення, адресоване футбольній владі рф.

У ньому нагадується про юридичний статус клубів, що знаходяться на території Криму, який, як відомо, з 2014 року анексований рашистами в Україні.

“Переконливо просимо вас ознайомитися з наступним рішенням, прийнятим виконавчим комітетом УЄФА у грудні 2014 року: щодо ситуації в Криму, то відповідно до рішення надзвичайної комісії УЄФА від 22 серпня 2014 року виконавчий комітет УЄФА прийняв рішення заборонити кримським клубам брати участь у змаганнях, організованних РФС, з 1 січня 2015 року, і щоб цей регіон вважався «особливою зоною» для футбольних цілей до подальшого повідомлення”, — йдеться у релізі.

Дане звернення УЄФА — це відповідь на бажання рашистської футбольної влади щодо включення трьох команд з Криму до учасників першості рф-оркостану у Другому дивізіоні.

Нагадаємо, на просторах рф також виношується думка про проведення єдиного футбольного чемпіонату для клубів з Абхазії, Південної Осетії, а також тимчасово окупованих територій Криму, Запоріжжя та Херсона. До турніру рашисти мають намір залучити і клуби, з так званих, ЛНР і ДНР.