Організаційний комітет чемпіонату світу-2022 у Катарі опублікував документ на 16 сторінок, у якому затверджено правила поведінки в країні-господарці під час турніру.

Документ поділений на 4 частини та містить поради для вболівальників.

Перша частина стосується спілкування з жителями Катару. Не рекомендовано торкатися та обіймати місцевих жінок, дотримуючись при цьому дистанції. Також у країні не тиснуть один одному руки, а у випадку привітання з жінками це взагалі вважається неприйнятним.

У другій частині акцент зроблено на поведінці в публічних місцях: катарців не можна пильно розглядати (це вважається грубим жестом), речі від співрозмовника потрібно брати виключно правою рукою, а також не рекомендується сидіти, закинувши одну ногу на іншу, адже це розцінюватиметься як образа. Окрім цього, у країні не сприймають спроби залицянь.

Третя частина фокусується на релігійних аспектах. Кожні 5 днів у Катарі відбуваються заклики до молитви, під час яких забороняється голосно вмикати музику.

Ще ряд правил містить інформацію щодо стилю релігійного одягу, а повністю цьому присвячена четверта частина правил. У ній є поради для гостей ЧС-2022 приїжджати в «скромному вбранні», а також намагатись закривати плечі й коліна та не ходити з голим торсом. У жінок це може можуть бути довгі шорти, проте не рекомендується вдягати вузькі штани. Те ж саме стосується прикрас, які не мають нічого спільного з ісламом.