Команди мали гарантований гонорар, проте країни, які стали найкращими у своїх дивізіонах або дійшли до фінальної четвірки в дивізіоні А, мають бонуси.

У футбольній Лізі націй сезону 2022/23 завершилися всі групові матчі. Зокрема, вирішальні ігри пройшли в дивізіоні В, у якому виступала збірна України.

За підсумком шести матчів “синьо-жовті” посіли друге місце в групі В1 з 11 очками, поступившись Шотландії (13 очок). Україна втратила нагоду вдруге зіграти в дивізіоні А, адже до еліти проходила лише команда, що стала переможницею групи, тобто Шотландія.

Упродовж цього сезону Ліги націй Україна здобула перемоги над Ірландією (1:0) і Вірменією (3:0 і 5:0), зіграла внічию з Ірландією (1:1) і Шотландією (0:0) та зазнала однієї поразки від Шотландії (0:3).

Згідно з даними ESPN, українська команда заробила за турнір 1.5 мільйона євро з “фонду солідарності” Ліги націй. Таку суму призових отримала кожна країна-учасниця дивізіону В, незалежно від результату.

Натомість команди, що грали в груповому раунді елітного дивізіону, отримають по €2.25 млн. Також збірні, які стали переможцями своїх дивізіонів, подвоять цей гонорар.

Як розподіляються призові в Лізі націй

  • Команди дивізіону А – €2.25 млн
  • Команди дивізіону В – €1.5 млн
  • Команди дивізіону С – €1.125 млн
  • Команди дивізіону D – €750 тис.