Тисячі низькооплачуваних робітників-мігрантів у Катарі змушені повернутися додому перед ЧС-2022, внаслідок чого багато хто побоюється, що залишаться без роботи, не зможуть утримувати свої сім’ї та потраплять в борги, повідомляє The Guardian.

Частину з них відправили до закінчення контрактів та не виплатили всю зарплату. Минулого року джерело мало доступ до циркуляра керівництва країни. Згідно з ним, потрібно завершити всі роботи до середини вересня та підготувати план відпусток працівників, який «максимально скорочує кількість працівників у країні» напередодні ЧС.

Джерело стверджує, що влітку спілкувалося з 25 робітниками в Катарі. Більшість заявили, що розраховували пробути в Катарі два роки, але їх відправили додому набагато раніше – у деяких випадках лише через 10 місяців. Багато з опитаних уже повернувся до своїх країн.

Також вони сказали, що не працювали достатньо довго, щоб погасити величезні суми, еквівалентні базовій зарплаті за чотири або п’ять місяців у Катарі, які вони зайняли, щоб заплатити агентам з наймання у своїх країнах, щоб отримати роботу у Катарі.

ЧС-2022 стартує 20 листопада.