Євро-2023, кваліфікація, перший матч плей-офф
23 вересня, 19-00. Жиліна, стадіон “Жиліна”
Арбітр: А.Ліндхаут
Трансляція: телеканал “Суспільне”
Інтернет-трансляція: Youtube-канал УАФ

Словаччина U-21:

Як і українська молодіжка, “соколи” у своїй групі посіли друге місце, поступившись при цьому лідерством потужним іспанцям. Проти “червоної фурії”, яка вибила вісім із восьми, ловити було особливо нічого, однак у колективу Кентоша були й інші осічки. У другому турі Словаччина програла Північній Ірландії, а також встигла пропустити три від незабаром дискваліфікованої Росії. Також не можна не сказати, що у березні 2021-го словаки провели товариський матч саме проти українців, вигравши з рахунком 3:2.

Склад збірної Словаччини не має великих зірок. Частина гравців виступають в італійських командах (Стрелец, Оберт), проте вони далекі від місця у старті. Загалом найбільшу загрозу можуть нести фланги команди Кентоша – Капралік та Ілко, які грають там, чимало забили у відборі і можуть завдати чимало проблем українському захисту.

Україна U-21:

“Синьо-жовті” гідно подолали відбір. Так, були лихі 0:5 від французів, проте, якщо подивитися на імена тієї команди, то може скластися думка, що вони б і на дорослому рівні не загубилися. В іншому збірна Ротаня йшла майже без збоїв, втративши очки лише у грі проти Північної Македонії та тих самих французів.. 23 бали за десять ігор – цілком добротно, вселяє оптимізм.

У складі молодіжної команди немає травмованих, проте є інша проблема – ігрова практика. Ротань грає за схемою 4-3-3, довіряючи майже однаковому набору футболістів. Однак далеко не всі часто грають у своїх клубах – Криськів та Михайленко на двох зіграли цього сезону шість хвилин (!), а це стрижневі футболісти центру поля. Тож Руслан Ротань стоїть перед дилемою: випускати тих, хто часто грає за свої клуби чи продовжуватиме довіряти перевіреним футболістам? Мабуть, він вибере друге.

Шлях у кваліфікації

Тут усе просто. Молодіжні збірні Словаччини та України зустрінуться двічі, і за підсумками цих ігор переможець вирушить на Євро-2023. Сторона, що програла, стежитиме за молодіжною континентальною першістю з екранів гаджетів.

Очні зустрічі

Словаччина Україна
2 Матчі 2
1 Перемоги 0
1 Нічиї 1
0 Поразки 1
3 Голів забито 2
2 Голів пропущено 3