Юнацька збірна України U‑17 сьогодні на НТБ «Динамо» у Віті-Литовській провела перший цього сезону товариський поєдинок.

Матч із представником УПЛ, «Олександрією», відбувся в межах першого навчально-тренувального збору синьо-жовтих, який розпочався 17-го й триватиме до 26 вересня. Він присвячений підготовці до матчів кваліфікаційного раунду відбору Євро-2023 (U-17).

Наставник збірної України U‑17 Юрій Мороз викликав на збір 28 виконавців, тож сьогоднішній матч він використав для перегляду майже всіх своїх підопічних. Їм протистояла доросла команда «Олександрії», яка хоч і вийшла напівдублюючим складом, але поступово протягом зустрічі випускала на поле й лідерів. Зазначимо, що поєдинок розпочався із 20-хвилинною затримкою через повітряну тривогу.

Відразу ж різниця у віці далася взнаки, і вже на 25-й хвилині олександрійці вели з рахунком 3:0. Відзначилися Юрій Копина, Олександр Мартинюк та Вікентій Волошин. На 41-й хвилині збірники мали шанс один гол відіграти, однак на влучний удар Владислава Калина зреагував кіпер «Олександрії». За дві хвилини нападник синьо-жовтих ще раз загрожував воротам суперника, однак м’яч ковзнув повз стійку воріт.

Після перерви Юрій Мороз повністю змінив склад збірної, і на початку тайму Кирило Осипенко мав хорошу можливість відзначитися, але його удару також не вистачило влучності. Натомість на 52-й хвилині Юрій Копина довів рахунок до 4:0. На 60-й хвилині Данило Кайдалов наважився на удар метрів з 25-ти, і знову фортуна була на боці олександрійців.

Отже, 0:4 — поразка збірної України U-17.

Товариський матч

Україна (U-17) — «Олександрія» — 0:4 (0:3)

Голи: Копина (5, 52), Мартинюк (10), Волошин (25).

Україна U-17 (1 тайм): Суркіс, Руденко, Коробов, Захарченко, Дикий, Іщенко, Білий, Хан, Пашко, Калин, Шолупець.

Україна U-17 (2 тайм): Бакус, Дігтярь (Безручук, 85), Гаража, Вернаттус, Кожушко, Сметана, Цуканов (Синчук, 85), Осипенко, Кайдалов, Лобко (Красніков, 75), Коваль.

Окрім сьогоднішнього матчу проти «Олександрії», збірна України U-17 на період НТЗ запланувала ще й спаринг із «Колосом», який відбудеться 26 вересня.