Англійська Прем’єр-ліга, восьмий тур
18 вересня 16:15. “Гудісон Парк” (Ліверпуль)
Головний арбітр: Майкл Олівер
Пряма телетрансляція: Setanta Sports

“Евертон” (Ліверпуль)

У порівнянні з минулим сезоном прогресу у Лемпарда, якщо дивитися на стан справ у турнірній таблиці, немає. “Іриски” посідають ті ж позиції перед зоною вильоту, дуже важко заробляючи очки. Водночас “Евертон” поступового виходить з кризи. Після двох поразок у стартових двох турах команда зіграла внічию чотири рази, в тому числі провівши дуже хороший матч проти “Ліверпуля” (0:0).

Щоправда, перемог у чемпіонаті ще досі немає. “Іриски” можуть похвалитися хіба що проходом “Флітвуд Таун” у 1/32 фіналу Кубка ліги. Але чи така ціль стоїть перед Лемпардом: перемога над командами з третього дивізіону? Власники “Евертона”, на диво для них самих, досить терпеливо сприйняли такий старт сезону.
Кадри господарів

Класичний переповнений лазарет на “Гудісон Парк”. Поза грою наразі Годфрі, Міна, Таунсенд та Холгейт. Також нещодавно травмований був голкіпер Пікфорд, але він вже тренується і можливо візьме участь сьогодні у поєдинку. Якщо все-таки не встиг повністю відновитися, то Бегович готовий повернутися в матч АПЛ.

“Вест Хем Юнайтед” (Лондон)

Ярмоленка на вас немає, “молотобійці”… А якщо чесно, то через результати “Вест Хема” можна провести паралель з “Динамо”: майже нікого команди влітку не втратили, були завищені очікування від них, проте у підсумку наразі дуже низькі позиції в чемпіонаті. Якщо те, що впливає на киян – цілком зрозуміло, то що трапилося з “Вест Хемом”? Це і для шотландського наставника, схоже, загадка.

Стартові три тури поразок трохи стрясли “молотобійців”, після чого вони перемогли “Астон Віллу” (1:0), зіграли внічию з “Тоттенгемом” та дуже гідно поступилися “Челсі”. А ось де усе добре у “Вест Гема” – це єврокубки (тут “Динамо” умиває руки): у кваліфікації дві перемоги, у групі вже набрані шість очок за два тури. Але це всього-на-всього Ліга конференцій…

Кадри гостей

“Молотобійці” втратили двох гравців, серед яких є Джонсон – правий захисник поза грою вже три тижні. Також у лазареті перебуває літній 35-мільйонний новачок Наїф Агерд.

Останні п’ять матчів Евертона та Вест Хема

Останні п’ять зустрічей господарів

03.09. Евертон – Ліверпуль 0:0 (АПЛ)
30.08. Лідс – Евертон 1:1 (АПЛ)
27.08. Брентфорд – Евертон 1:1 (АПЛ)
23.08. Флітвуд – Евертон 0:1 (Кубок ліги)
20.08. Евертон – Ноттінгем 1:1 (АПЛ)

Останні п’ять зустрічей гостей

15.09. Сількеборг – Вест Хем 2:3 (ЛК)
08.09. Вест Хем – Стяуа Бухарест 3:1 (ЛК)
03.09. Челсі – Вест Хем 2:1 (АПЛ)
31.08. Вест Хем – Тоттенгем 1:1 (АПЛ)
28.08. Астон Вілла – Вест Хем 0:1 (АПЛ)

Останні п’ять особистих зустрічей між командами

03.04.22. Вест Хем – Евертон 2:1 (АПЛ)
17.10.21. Евертон – Вест Хем 0:1 (АПЛ)
09.05.21. Вест Хем – Евертон 0:1 (АПЛ)
01.01.21. Евертон – Вест Хем 0:1 (АПЛ)
30.09.20. Евертон – Вест Хем 4:1 (Кубок ліги)