Прімера. 6-й тур
18 вересня. Мадрид. “Сівітас Метрополітано”
“Атлетіко Мадрид” 22:00 “Реал Мадрид”
Арбітр: Хосе Мунуера Монтеро
Трансляція: MEGOGO, Volia TV

“Атлетіко”

У поточному чемпіонаті “Матрацники” набирають у середньому 2 очки за матч, що добре для претендента на ТОП-6, але погано для позаминулорічного чемпіона.

У Ла Лізі команда Дієго Сімеоне мала двох складних суперників – “Вільярреалу” вона програла 0:2, з “Реалом Сосьєдад” закінчила внічию 1:1. У Лізі чемпіонів на тижні “Атлетіко” був в одні ворота битий “Байєром”, причому 0:2 – це ще гарний результат; німці створили моментів на 5-6 голів, тоді як у “Матрацників” не було нічого.

Рух м’яча повільний, Морату вистачило на три тури, Вітсель очікувано не зміцнив захист, а над ситуацією Грізманна, який через умови оренди грає строго по 28 хвилин, насміхається вся Європа. Ні, це вже не той “Атлетіко”, якого боялися; в дербі йому буде важко. Для сенсації господарям треба обов’язково забити першими. Ще потрібен цемент у центрі, щоб гальмувати м’яч, та схема з п’ятьма захисниками, аби Вінісіуса могли зустрічати одразу двоє у кожній атаці. Ну, і ще багато-багато везіння.

“Реал Мадрид”

Якщо у “Атлетіко” складно виділити сильні сторони на старті сезону, то у “Реала” непросто знайти слабкі.

На тижні Мадрид на класі переграв “РБ Лейпциг” (2:0), дочекавшись втрати німцями концентрації ближче до кінця поєдинку. Це його стиль – вимотувати, чекати та бити, коли суперник слабшає. Модріч, Кроос, Карвахаль та інші хранителі традицій передають це молоді, і вже видно, як Вальверде з Вінісіусом використовують нові знання. 8 перемог у 8 матчах – це щось.

Йде зміна поколінь, і на “Сівітас Метрополітано” “Атлетіко” треба крити насамперед молодих. Також “Реал” зробить ставку на стандарти – з приходами Алаби та Рюдігера вони особливо небезпечні. Контроль м’яча? Ймовірно, 55 на 45 на користь “Вершкових”, більше їм не треба. В “Атлетіко” важкі захисники, і закидання на Вінісіуса матимуть сенс. Що ж до оборони, то слідкуйте за Чуамені – прямо зараз він у ТОП-10 Ла Ліги за відборами, перехопленнями та виграними верховими дуелями. Цей француз спробує зробити з “Матрацниками” те, що зазвичай роблять вони – затоптати.

“Атлетіко” – “Реал”: статистика особистих зустрічей

Востаннє “Реал” перемагав на полі “Атлетіко” у 2019 році; з того часу – дві нічиї та поразка, датована минулим травнем. Пам’ятаєте, коли Мадрид уже гарантував собі титул та випустив резерв на чолі з Луніним? Це воно.

Якщо ж враховувати ще й матчі на “Бернабеу”, то отримаємо 5 перемог “Реала”, 1 успіх “Матрацників” та 1 нічию у всіх турнірах, починаючи з 2019 року.

Турнірне становище команд

На 17.09

Атлетіко Мадрид – Реал Мадрид. Анонс та прогноз матчу Прімери на 18.09.2022 - изображение 3