Борусія Менхенгладбах приймала РБ Лейпциг в 7-му турі Бундесліги (3:0).

Бундесліга, 7-й тур

Менхенгладбах, “Борусія Парк”

“Борусія М” – “РБ Лейпциг” 3:0

Голи: Хофман 10, 35, Бенсебаїні 53

“Борусія М”: Зоммер – Скаллі, Фрідріх, Ельведі, Бенсебаїні – Коне, Вайнгль – Хофман (Лайнер, 90+1), Крамер, Штіндль (Вольф, 82, Херрман, 86) – Тюрам

“РБ Лейпциг”: Гулачі – Хенрікс (Новоа, 80), Орбан, Гвардіол, Раум – Кампль, Хайдара (Шлагер, 46) – Нкунку, Форсберг (Вернер, 46), Собослаї – Сілва (Поульсен, 67)

Попередження: Вайгль 52, Штіндль 66 – Кампль 25, Хенрікс 66

“Боруссія” Менхенгладбах знищила приємне враження від перших тижнів роботи Розе в “РБ Лейпцигу”. 46-річний фахівець у своєму дебютному матчі біля керма команди з рідного міста привів “червоних биків” до вражаючого розгрому над Дортмундом (3:0), який був переграний за рахунок якісного пресингу та стрімких атак. Непогано РБ тримався і з Реалом посередині тижня.

Але інша колишня команда була куди менш привітна щодо свого екс-коуча, на відміну від своїх тезок. Менхенгладбах дуже потужно розпочав гру, справедливо повівши в рахунку вже в дебюті. “Борусія” вкотре продемонструвала свою силу на стандартах, паралельно наголосивши на проблемі суперника в цій галузі. Після пари небезпечних корнерів атака “Боруссії” продовжилася, Скаллі хитро прокинув м’яч повз Раума, навісив на Тюрама, і після сейву від воротаря Хофман добив м’яч у порожні ворота.

Ця четвірка продовжила відігравати важливу роль і надалі. Скаллі підстрахував лінію оборони після рідкісного прориву Нкунку, після чого господарі забили вдруге. Знову кутовий, цього разу біля воріт Менхенгладбаха. Знову помилка Раума, якого у центрі поля обікрав Тюрам. Француз знову допоміг відзначитись Хофману, вчасно віддавши єдиному німецькому збірнику “Боруссії” на хід, і Йонас оформив дубль.

Ідентичним чином Хофманн міг оформити хет-трик після перерви, але незабаром натомість забив Бенсебаїні. Знову затяжна атака після кутового, Шлагер затримується біля воріт, і Бенсебаїні після класного навісу Штінля ефектно перекинув Гулачі парашутом. Ще один шедевр від алжирця.

У другому таймі вже “РБ Лейпциг” більше володів м’ячем, але небезпека при цьому зберігалася біля воріт Гулачі. Хофманн втратив ще один вихід віч-на-віч перед фінальним свистком. Втомлений Тюрам незліченну кількість разів як танк пер на ворота суперника, але свій м’яч так і не знайшов. 3:0.

“Борусія” була кращою за суперника в різних ігрових сценаріях. Як у позиційних атаках, так і на контратаках, та й само собою стандартах. При досить сміливій манері гри, включаючи високу лінію оборони, Гладбах був надійний в обороні, а в поодинокі моменти провалів рятував блискучий Ян Зоммер. Дуже оптимістичний матч “Боруссії” перед паузою на збірні. Чекаємо на їх підйом у турнірній таблиці перед чемпіонатом світу. Також ми побачили справжній “РБ Лейпциг”. Розе не маг і не міг миттю вирішити всі проблеми “червоних биків”.