У суботу у 7-му турі Серії А відбулось декілька матчів.

Чемпіонат Італії 2022/23, 7-й тур

Спеція – Сампдорія – 2:1

Голи: Мурільйо, 12 (аг.), Нзола, 72 – Сабірі, 11

У Лігурійському дербі зійшлись Спеція та Сампдорія. Команди з перших хвилин набрали хороший темп, своєю грою демонструючи, що перемога у цьому матчі буде принциповою для кожної з них. Вже на 12-й хвилині Сабірі завдав дальнього удару під поперечину з-за меж штрафного і вивів гостей вперед – голкіпер у карколомному стрибку намагався дотягнутися до м’яча, але той залетів йому за комірець. У наступній атаці рахунок було зрівняно – господарі протягнули сферу правим флангом, навісили у воротарський і Нзола пробив. Снаряд зачепив Мурільйо і арбітр зафіксував автогол.

На 55-й хвилині лише реакція Аудеро врятувала Сампу від другого гола після навісу зі штрафного. У відповідь Нзола потужно пробив прямо у Дронговскі. За трохи йому таки вдалось вивести Спецію вперед – після прострілу він ударом від газону переправив м’яч у кут воріт. За трохи кіпер генуезців двічі поспіль врятував команду, відбивши два поспіль удари впритул. Вже у доданий час Квальярелла міг виривати нічию, але Дронговскі у падінні ногами не дозволив м’яччу залетіти у сітку.

Український півзахисник Віктор Коваленко вийшов на поле з перших хвилин, але нічим особливим не запам’ятався. В середині другого тайму він у простому епізоді в центрі поля заробив “гірчичник” і на 71-й хвилині був замінений.