Відбулись матчі 2-го туру групового етапу Ліги Європи.

Ліга Європи 2022/23, 2-й тур груповий етап

Група G

Пірей. “Георгіос Караїскакіс”

“Олімпіакос” (Греція) – “Фрайбург” (Німеччина) – 0:3

Голи: Хоффер, 5, Грегоріч, 25, 52

На що може розраховувати команда, яка за виграними єдиноборствами поступається 8:19? Явно, ні на що хороше. “Олі” грав дуже погано, відставав від німців не тільки в боротьбі, а й у темпі, технічній якості, так що 0:3 – це ще хороший для нього результат.

Голи, які забили “Орли”, ніби з другої Бундесліги. Хоффера ніхто навіть не думав крити на ближній штанзі під час подачі зі штрафного; потім Грегоріч двічі без перешкод розстрілював ворота з меж воротарського. Здається, не за горами і друга у сезоні відставка тренера “Олімпіакоса” – у Карлоса Корберана взагалі нічого не виходить.

Баку. “Республіканський стадіон ім. Тофіка Бахрамова

“Карабах” (Азербайджан) – “Нант” (Франція) – 3:0

Голи: Квадена, 60, Зубір, 65, Янкович, 72

“Карабах” дивом поступився “Вікторії” у плей-оф раунді кваліфікації ЛЧ, а “Нант” в останніх трьох турах Ліги 1 набрав лише одне очко. Ця різниця у класі сьогодні була чітко помітна.

Жодного “грому гармат”, яким лякала своїх французька преса, в Баку чути не було, натомість усі помітили, як розсипається оборона Антуана Комбуаре, варто лише супернику пройти 7-10 метрів в один дотик. Єдиний раз “Нант” був близьким до голу до перерви. але й там Людовік Блас програв дуель голкіперові. У другому таймі форварди “Карабаха” показали французу як це робиться. Особливо порадував публіку гол Янковича – сильно низом з-за меж штрафного майданчика. Ляпота!
Група H

Трабзон. “Шенол Гюнеш”

“Трабзонспор” (Туреччина) – “Црвена Звезда” (Сербія) – 2:1

Голи: Гамшик, 16, Трезеге, 68 – Ніколіч, 89

Фонв’єй. “Стад Луї ІІ”

“Монако” (Франція) – “Ференцварош” (Угорщина) – 0:1

Гол: Вечей, 79