Український футболіст Денис Бунчуков, який виступає у кольорах бельгійського ФК «Серьєзен», не отримує зарплати в клубі, проживаючи виключно на допомогу біженцю.

Молодий українець ще на початку лютого 2022 року зацікавив клуб. Після того, як в Україні розпочалася повномасштабна війна, боси клубу зробили все, щоб роздобути 19-річного гравця. Клуб допоміг своєму підопічному оформити статус тимчасового біженця у своїй країні терміном на 1 рік і тепер футболіст отримує щомісяця 1100 євро.

Подальшу його долю буде вирішено наприкінці сезону 2022/23. На даний період між виконавцем та клубом є домовленості, які влаштовують обидві сторони. Це стосується і виступів в офіційних матчах, і тренувальних процесів, і медичних послуг та інших привілеїв.

Сам футболіст заявив, що його поки що все влаштовує. Він вдячний клубу та владі Бельгії за можливість проживати на території цієї країни та розвивати професійну діяльність. Призначеної допомоги йому вистачає, щоб залишатися незалежним у фінансовому плані батьків.

Бунчуков також зазначив, що для нього важливо, що він має можливість тренуватися, грати і продовжувати йти до своєї головної мрії.