Провідні вітчизняні журналісти не розуміють, чому матчі Ліги націй затьмарили плей-офф за вихід на чемпіонат Європи U-21.

“Молодіжка України за всю свою історію двічі виходила на чемпіонат Європи. У 2006-му і 2011-му – 2 з 16 можливих турнірів за майже 30 років! Зараз збірна Руслана Ротаня стоїть на порозі матчів плей-офф проти Словаччини. Ви розумієте, що на кону стоїть чемпіонат Європи. Паралельно національна команда гратиме в Лізі націй. Що таке Ліга націй? Це турнір, який УЄФА придумав, щоб позбутися нецікавих товариських матчів. Місце для експериментів і випробувань новачків. Чемпіонат Європи і Ліга націй – правда ж, важко порівнювати?

Втім, тренерський штаб національної збірної чомусь забирає з молодіжної основного голкіпера – Анатолія Трубіна. Так, зламався Бущан, але ж є Андрій Лунін, Дмитро Різник, викликали Волинця – одного з найкращих воротарів УПЛ. А які альтернативи в Ротаня? Мацапура, який наварив за Зорю, і Фесюн, який не грає в Колосі. Рівня Трубіна банально немає.

Є ще Забарний і Мудрик, які підходять за віком і не є настільки важливими для національної збірної. Хіба не в інтересах нашого футболу, щоб молодіжка вийшла на Євро? Ми не можемо сказати – та ні, вже задовбались їздити на ці фінальні стадії. Ми все ще гості на цих святах футболу”, – заявив Вацко у ефірі Вацко on air.

“Якщо для виходу на Євро нам не вистачить деяких футболістів, то можна буде ставити питання Петракову. Колись він сам був у схожій ситуації, хоча й не тренував молодіжку. Моя думка – якщо є можливість посилити молодіжку Ротаня, то це потрібно робити. Тому я не розумію, чому не віддали Мудрика та Забарного.

Віддали Сироту. Трубіна спочатку теж віддали, але потім травмувався Бущан, та його забрали назад. Тут має бути знайдено компроміс між головним тренером збірної та молодіжки. Я вважаю, що у пріоритеті має стояти вихід на молодіжний чемпіонат Європи, який набагато принциповіший за матчі Ліги націй”, – підтримав колегу Ігор Циганик.