Перед матчем 1-го туру групової стадії Ліги конференцій між литовським “Жальгірісом” та словацьуим “Слованом” стався скандал із українським прапором.

Так, литовські фанати прийшли на стадіон із українськими прапорами, аби підтримати Україну, яка 201-й день продовжує боротьбу з Росією внаслідок повномасштабного вторгнення, яке сталося 24 лютого.

Утім, за словами колишнього заступника міністра інформаційної політики України Дмитра Золотухіна, їх не пропустили на стадіон із прапором України.

“Однак охорона їх не пропустила, мотивуючи це тим, що у правилах UEFA написано, що адміністрація стадіонів може не допустити “символіку, яка може спровокувати конфлікт та загрозу безпеці”. Якщо український прапор може провокувати конфлікт, то це проблема тих, кого він провокує, а не тих, хто його піднімає”, – написав Золотухін.

Зазначимо, аналогічний інцидент нещодавно трапився під час тенісного матчу на турнірі в Цинциннаті.
Вболівальницю з українським прапором змушували покинути трибуни. Цікаво, що організатори послалися на те, що розмір прапора перевищував максимально допустимі габарити. Користувачка Facebook Назлі Мамедова, яка, ймовірно, була очевидицею подій, стверджує, що російські тенісистки поскаржилися рефері, що їм заважає синьо-жовтий прапор на трибунах.