Після серії невдач, а саме п’яти поразок поспіль, київське Динамо змогло здобути довгоочікувану перемогу.

УПЛ, 4-й тур.

Динамо Київ – ФК Львів  1 : 0.

1 – 0. Буяльський – 32.

Динамо: Денис Бойко, Вівчаренко (Дубінчак 61), Сидорчук, Бурда, Кабаєв, Шепелєв (Андрієвський 67), Циганков, Гармаш (Ванат 77),Тимчик (Караваєв 61), Забарний, Буяльский.

ФК Львів: Ільющенков, Муравський, Вовкун, Мишенко (Бугай 56), Віталій Бойко, Нич (Ременяк 62), Шишка (Крушинський 46), Бусько, Мільченко, Максим (Якимов 46).

Попередження: Ванат 87 – Васильєв 21, Бусько 25, Вовкун 47, Грисьо 81.

Команда Луческу вперше в історії програла 5 поспіль поєдинків, тож прагнула набрати перші очки в УПЛ 2022/23 і вибратися з незвичного для себе останнього місця. Суперник підходив для реабілітації. Київський клуб обігрував муніципалів 10 разів, а втрачав очки лише вдома у 2018-му, коли програв ще з Хацкевичем. Львів’яни набрали тільки 2 бали за попередні 4 тури в чемпіонаті. На перший удар у цій грі довелося чекати до 15 хвилини. Динамівці швидко розіграли штрафний, Циганков націлено подав, Бурда пробив над поперечиною метрів з 10. Львів’яни відповіли відчайдушною спробою здалеку – круглий після блоку захисників спокійно прилетів у руки Бойку, який підміняє травмованого Бущана.

Гармаш не без допомоги фартового рикошету ефектним галопом пробіг через двох суперників зі своєї половини до чужого штрафного. У Динамо була більшість в атаці, відкривалися перспективи перед оголеним захистом суперника, але Денис занадто повірив у свій геній і віддав не найкращий пас у цій ситуації, який легко перехопили. Кілька цікавих переведень на протилежний фланг від Кабаєва, але розвинути не вдається. Загалом же правий фланг киян сьогодні настільки домінує в активності, що туди зміщується навіть центрфорвард, якого вимушено грає Гармаш.

Тайм, сповнений страждань. Незадоволений Луческу. Вівчаренко і Бурда за якусь хвилину двічі у простих ситуаціях помиляються в передачах. Ну, ось перша осмислена комбінація, прем’єрне влучання у площину воріт – відразу гол. На 33 хвилині Бурда зіграв на випередження в центрі поля. Сидорчук миттєво перевів уперед. Гармаш цього разу не мудрував, а віддав у темп праворуч. Циганков з напівфлангу без перешкод покотив, Буяльський ідеально витримав офсайдну лінію і в дотик забив.

Кияни грали дуже економно, намагаючись не ризикувати зайвий раз. Після гола Буяльського за 30 хвилин глядачі побачили лишень 1 удар. Львів традиційно здалеку намагався знайти хоч якусь шпарину – Бойко знову не відчув проблем. На 61-й Тимчика з Вівчаренком замінили Караваєв і Кендзьора. Саме Олександр пробивав на підбиранні після проходу Кабаєва, спрацював блок захисників. Кабаєв потужно і прицільно вистрілив метрів з 25, Ільющенков упорався не без проблем.

Стрімка атака Динамо після спільного відбирання Дубінчака і Сидорчука. Буяльський і Циганков закрутили карусель… на лівому фланзі, Гармаш скинув головою, а удар Кабаєва метрів з 10 встигли заблокувати захисники. Майже з тієї ж позиції пробивав Буяльський, але цього разу підвела техніка виконання. Циганков розіграв стандарт, Караваєв прострілив – усе було на рівні в цій атаці аж до останнього мазка. Кабаєв ще раз прибрав фінтом захисника і пробив з дальньої відстані, набиваючи статистику сейвів Ільющенкову.

Непогано розігрували кияни після того, як підловили суперників на помилці біля їхнього штрафного. Ванат, який замінив Гармаша, грубо врізався у голкіпера Львова. Страждає Ільющенков, якому знадобилася заморозка плеча, жовта для молодого динамівця. Буяльський приніс перемогу з пасу Циганкова. У четвер проти Фенера Віктор відзначався після асисту Віталія. Герої Динамо знову ті самі, тільки ролі інші. Динамо набирає 3 очки і виходить на 10 місце. Львів з 1 балом за 3 тури залишається у зоні вильоту.