СК Дніпро-1 між матчами у єврокубках зіграв проти Металіста 1925 в межах 4-го туру УПЛ

УПЛ, 4-й тур

СК Дніпро-1 – Металіст 1925 Харків  2 : 0.

1 – 0. Адамюк – 62.

2 – 0. Довбик – 66.

3 – 0. Громов – 89.

СК Дніпро-1 здорово розпочав чемпіонат, розгромивши Динамо й здолавши Верес без пропущених голів. У матчі з Металістом 1925 вони вважались фаворитами, однак суперник був дуже непростий – харків’яни відібрали очки у Шахтаря й перестріляли Ворсклу, не знаючи поразок на старті сезону. До того ж, підопічні Олександра Кучера були втомлені важким протистоянням з АЗ посеред тижня.

На жаль для вболівальників “жовто-синіх”, дніпровці домінували у зустрічі. “Спортклубівці” у першому таймі володіли м’ячем 60% ігрового часу, вели за ударами з рахунком 8:2 (у площину – 2:0) і створили два гольових моменти. Два з них змарнував Довбик, який з меж штрафного двічі пробивав по нижніх кутах – м’яч пролетів у сантиметрах від стійки. Крім того, пригадується вривання Гуцуляка на правий край з ударом у дальній, але він вияився занадто слабким.

Відпочивати команди відправились за нулів на табло, а от на старті другого тайму Металіст 1925 здивував. По-перше, команда непогано закрилась у середньому блоці, мало що дозволяючи дніпровцям. По-друге, харків’яни створили свій перший момент – це Борчук на 50-й хвилині отримав розрізну передачу й вийшов майже віч-на-віч з Валефом. На жаль для “жовто-синіх”, м’яч після удару Андрія прокотився поруч з дальнью стійкою.

СК Дніпро-1 доволі швидко адаптувався до гри Металіста 1925, почавши розтягувати оборону суперника й створюючи ізоляції на флангах. На 60-й хвилині це могло завершитись голом Назаренка – Олександр отримав пас від Довбика й з лівого краю штрафного пробив у ближню штангу! Ще через дві хвилини “спортклубівці” таки добились свого: Назаренко заробив кутовий, Амаш виконав навіс, а Адамюк замкнув – 1:0!

На 66-й хвилині підопічні Олександра Кучера ще й подвоїли свою перевагу. Адамюк запустив високу подачу по правому фланг, Гуцуляк головою скинув її на хід Довбику, а Артем увірвався на правий край карного майданчика й покотив м’яч повз Мозіля – 2:0! Це його дебютний гол у сезоні. На 68-й форвард міг і дубль оформити, пробивши метрів з п’яти після прострілу Піхальонка, але влучити у ворота не вдалося.

Металіст 1925 в останні 20 хвилин так і не зміг нічим відповісти, хоча Валерій Кривенцов випустив Русина, Кравченка і новачка Вачіберадзе. Олександр Кучер, своєю чергою, кинув у бій Горбунова, Когута, Громова й Балулі. Ці заміни проявили себе шикарно: Балулі на 82-й хвилині класно пробивав з-за меж штрафного у дальню дев’ятку (Мозіль парирував), а на 89-й хвилині Громов влаштував розгром – він пробив у ближній кут після прориву Когута правим флангом. 3:0!

СК Дніпро-1 набрав 9 очок і піднявся на другу позицію в таблиці, маючи гру в запасі. Металіст з 5 заліковими балаками в активі тримається восьмим.