Ла Ліга. 5-й тур
11 вересня, 15-00. Мадрид. “Сантьяго Бернабеу”
Арбітр: Хорхе Фігероа Васкес
Трансляція: MEGOGO, Volia TV

“Реал Мадрид”

У Мадрида не старт сезону, а суцільна мрія. Все вдається. Суперкубок у “Айнтрахта” виграли, навіть не втомившись; у чемпіонаті 4 перемоги з 4; у Лізі чемпіонів стартували з 3:0 на полі “Селтіка”.

Без варіантів, “Реал” справді сильний, але по правді з переможених ним команд лише “Бетіс” та “Селтік” показують футбол європейського рівня. Також відзначаємо, що з 6 здобутих перемог лише 2 були для Мадрида простими. На тижні в Шотландії господарі довгий час володіли ініціативою і дивом не відкрили не рахунок.

При цьому графік у “Реала” дуже щільний – по два матчі щотижня. Одразу після “Мальорки” на мадридців чекає “РБ Лейпциг”, і на нього бажано заощадити сили. Тим часом резерв у Анчелотті малоефективний, найкращий бомбардир Бензема вибув, заміни йому немає, а “Кіновар” – суперник зубастий… Цей матч не буде легкою прогулянкою для Мадрида, хоча він і майже напевно переможе.

“Мальорка”

У “Мальорки” сезон розпочався з болючих втрат очок, особливо проти “Бетіса”, але далі команда знайшла свій ритм. У двох останніх турах “Кіновар” набрала 4 очки.

Головний козир команди Хав’єра Агірре – це, власне, сам Хав’єр Агірре. Досвідчений мексиканець вміє поставити гру в будь-якій ситуації. Також дає результат скелеподібний центрфорвард із Косово Ведат Мурікі, а Лі Кан Ін знайшов себе десь на позиції треквартисти. Ці хлопці талановиті; їх треба жорстко накривати навіть “Реалу”.

Ясно, що на “Бернабеу” у свій футбол “Мальорка” не пограє – їй доведеться закриватися та контратакувати. Схема Агірре 5-3-2 тут підійде – “Кіновар” спробує видавлювати Мадрид на фланги, подалі від воріт. Контргру будуватимуть через швидкість Лі, скидки Мурікі, а також вертикальні паси Греньє чи Дані Родрігеса. Це все може спрацювати, якщо Реал раптом дасть слабину. Ну, а якщо не дасть… тоді ви самі все розумієте.

“Реал Мадрид” – “Мальорка”: статистика особистих зустрічей

На полі “Реала” “Мальорка” не перемагає з 2009 року, а ось на “Сан Моїші” “Кіновар” била “Вершкових” порівняно недавно – у жовтні 2019-го.

Щодо минулого сезону, то там у Мадрида все було дуже спокійно – 6:1 та 3:0. Щоправда, тоді остров’яни не мали Агірре…

Турнірне становище команд

На 10.09.

Реал Мадрид – Мальорка. Анонс та прогноз матчу Прімери на 11.09.2022 - изображение 3

Орієнтовні склади

У “Реала” поза грою, крім Бензема, основний центрбек Едер Мілітао. Крім того, ЗМІ прогнозують вихід в основі Камавінги замість Модріча і появу Азара на позиції фальшивої 9-ки.

У “Мальорки” лікуються Ідріссу Баба, Амат Ндіай та Анхель Родрігес. Усе це чутливі втрати в плані відбору і контратак.

“Реал”: Куртуа – Карвахаль, Рюдігер, Алаба, Менді – Кроос, Чуамені, Модріч – Вальверде, Азар, Вінісіус

“Мальорка”: Райкович – Копете, Раїльо, Вальєнт – Маффео, Антоніо Санчес, Батталья, Дані Родрігес, Хауме Коста – Мурікі, Лі Кан Ін