Марко Розе блискуче розпочав свою кар’єру в Лейпцигу, в дебютній зустрічі розправившись зі своїми колишніми роботодавцями з Дортмунда.

Бундесліга, 6-й тур

Лейпциг, Ред Булл Арена

РБ Лейпциг – Боруссія Дортмунд 3:0

Голи: Орбан 6, Собослаї 45, Хайдара 84

РБ Лейпциг: Гулачі – Сімакан (Хенрікс, 68), Орбан, Діалло (Гвардіол, 77), Раум – Лаймер (Кампль, 85), Шлагер – Нкунку, Форсберг (Хайдара, 78), Собослаї – Вернер (Сілва, 85)

Боруссія: Мейєр – Менье, Зюле, Шлоттербек, Геррейру – Беллінгем, Озджан (Нджинма, 69) – Вольф (Рейна, 59), Ройс, Брандт (Мукоко, 59) – Модест (Джан, 87)

Попередження: Лаймер 75 – Мене 58

Розе перевів команду на 4-2-3-1: посадив на лаву провального Йошка Гвардіола, виставивши Діалло, вперше поставив у старт Шлагера, що зжер центр поля на пару з Лаймером, а Собослаї нарешті знайшлося місце в основі – хоч і зліва в атаці. Вернер опинився на вістрі, а хто “постраждав”, то це Сімакан, змушений грати фулбека, і Нкунку, за яким було закріплено правий фланг.

“РБ Лейпциг” у своїх найкращих традиціях накривав суперника високим пресингом, не даючи суперник доходити до своїх воріт (1 удар за перший тайм). А потім розривав у швидких вертикальних атаках. Орбан відкрив рахунок у дебюті з кутового, а ще один до перерви провів Собослаї. Сімакан знешкодив Беллінгема на чужій половині, відпасував угорцю, а той пульнув у дальній кут з дальньої дистанції. Пару забійних моментів мав Вернер, але блискучі відкривання закінчувалися невдалими рішеннями в чужому штрафному – типовий Тімо епохи “Челсі”. Насамкінець Вернер компенсував свої недоліки асистом на Хайдара.

Дортмунд знову виглядав загубленим. Ройса повністю прикрили, а без нього залишався лише Брандт, який у черговому матчі закидав пенсіонеру Модесту на хід так, ніби не помітив від’їзду Ерлінга до Манчестера. В центрі поля буквально за всі завдання розпорошувався Беллінгем, шикарно відпрацювавши ззаду, але на атаку англійця вже не вистачило. Захист – без коментарів, адже сьогодні у старті вперше вийшов Ніклас Зюле. 3:0.

Судити про новий “РБ Лейпциг” треба буде у матчах із закритими середняками та аутсайдерами. Але Розе вдалося напрочуд швидко повернути “червоних биків” до заводських геген налаштувань, і цього виявилося більш ніж достатньо для того, щоб зім’яти нинішню “Боруссію” Дортмунд.