Анонс матчів другого туру сезону 2022/23 у Другій лізі

Субота, 10 вересня 2022 року. 14-00.

ФК Хуст – МФК Металург-2 (Запоріжжя)

Арбітр – Андрій Кошура (Чернівці, сьома гра у Другій лізі ПФЛ)

Історія протистоянь у Другій лізі: не зустрічались.

Відстань між містами по автодорогах: 1182 км.

Найдовший виїзд у поточному сезоні у Другій лізі ПФЛ. Вперше в історії Другої ліги ПФЛ матч проводитиметься на стадіоні Карпати у місті Хуст.

Обидві команди розпочали дебютний для себе сезон з нічиєї – ФК Хуст зіграв 1:1 на виїзді проти колишніх одноклубників свого нового головного тренера Циткіна, дебютний гол клубу в змаганнях ПФЛ забив Петро Луців.

У свою чергу, молодь запорізького Металурга вдома видала яскраву нічию з Рубіконом – 2:2, причому, гол Злата Златьєва прямим ударом із віддаленого штрафного визнано найкращим у 1-му турі.

Субота, 10 вересня 2022 року. 14-00.

Нива (Бузова) – Реал Фарма (Одеса)

Арбітр – Денис Федан (Олександрія, 20-та гра у Другій лізі ПФЛ)

Історія протистоянь у Другій лізі: не зустрічались.

Відстань між містами по автодорогах: 472 км.

Через форс-мажорні обставини цю гру перенесли з Одеси до Бучі. Для одеського Реал Фарма це буде вже 12-й сезон у Другій лізі ПФЛ. Команда вступає в новий чемпіонат під орудою досвідченого Юрія Куліша – новий головний тренер у минулому сезоні очолював херсонський Кристал, а раніше грав за ФК Дніпро та одеський Чорноморець.

Бузівська Нива є одним із фаворитів у поточному сезоні. В першому турі бузівчани у районному дербі обіграли петропавлівську Чайку – 3:0. Минулого сезону команда успішно виступала на аматорському рівні, будучи лідером однієї з груп чемпіонату ААФУ.

Субота, 10 вересня 2022 року. 14-00.

Кремінь-2 (Кременчук) – Рубікон (Київ)

Арбітр – Андрій Зайцев (Донецька область, четверта гра у Другій лізі ПФЛ)

Історія протистоянь у Другій лізі: не зустрічались.

Відстань між містами по автодорогах: 325 км.

Юнаки з Кременчука зазнали розгромної поразки в минулому турі Миколаївському Васту – 0:5. Київський Рубікон починає цей сезон з двох гостьових матчів поспіль, в Запоріжжі в першому турі зіграли в бойову нічию 2:2. Дуель двох молодих колективів стане першою в історії взаємин двох клубів.

Субота, 10 вересня 2022 року. 16-30.

Чайка (Петропавлівська Борщагівка) – Нива (Вінниця)

Арбітр – Ігор Горбань (Одеса, 31 гра у Другій лізі ПФЛ)

Історія протистоянь у Другій лізі: дев’ять матчів, три перемоги Чайки, дві нічиї, чотири перемоги Ниви, різниця м’ячів 12-15.

Відстань між містами по автодорогах: 256 км.

Зустрічаються старожили Другої ліги. Минулого сезону в Групі «А» Чайка була 12-ю серед 15 учасників, Нива – восьмою, розділяли ці два клуби відразу 10 очок.

Вінницька Нива ще жодного разу не перемагала Чайку на її полі – дві нічиї у п’яти матчах. Перемога у цій грі стане для Ниви сотою за час виступів у Другій лізі ПФЛ.

Понеділок, 12 вересня 2022 року. 17-00.

Васт (Миколаїв) – Звягель (Новоград-Волинський)

Арбітр – Павло Децюк (Чернігів, 18 гра у Другій лізі ПФЛ)

Історія протистоянь у Другій лізі: не зустрічались.

Відстань між містами по автодорогах: 614 км.

Зустріч двох новачків поточного сезону у понеділок закриватиме другий тур на Київщині. Для Звягеля це буде дебютний матч на професіональному рівні. Миколаївський Васт після перемоги 5:0 над юнаками з Кременя є зараз ситуативним лідером.

Прес-служба ПФЛ